יום רביעי, 18 בינואר 2017

שתי תוספות ל"על האש" שלא תפסיקו להכין

יום העצמאות כבר ממזמן נחשב לחג המנגל הלאומי.
כל חצר פנויה, כל פינת פארק ירוק וכל רצועת חוף הופכים לנקודה נחשקת בשביל המנגליסטים.
ואני ביניהם.
אמנם אנחנו חוגגים בחצרנו הפרטי והצנוע, אבל תמיד עם משפחה וחברים והופכים את החגיגה ליום שלם של אירוח והנאה צרופה עם הרבה מאוד אוכל, שתיה ומוזיקה.
לכל אחד יש את הבשרים האהובים עליו ואת התיבול האהוב עליו.
אצלנו הבשר מגיע כמעט נקי מתיבול, אולי רק הפרגיות שוחות להן לילה במרינדה, אבל בסך הכל התיבול היחיד שנוגע בבשר הוא מלח ופלפל שחור בתוספת של צ'ימיצ'ורי תוצרת בית.
אותי גידלו שאם כבר אוכלים בשר, צריך להנות מהטעם המקורי שלו וכל תוספת אחרת רק מאפילה על הטעמים הנפלאים שהוא מביא איתו.
הפעם אני לא מתקרבת למתכוני הבשר, אותם אני משאירה לחברי לרשת.
הפעם אני מביאה לכם "מתכוני צד", תוספת קטנה לצד הבשר וקינוח קטן ומתוק שאף אחד לא יתנגד אליו. שניהם פרווה ושניהם ללא גלוטן!
אצלנו בבית מאוד אוהבים שיני שום אפויות. בכל מנת עוף או תבנית של אנטיפסטי אפשר למצוא כמה ראשי שום מפורקים לשיניים, פשוט נאפים יחד עם המנה עצמה.
אני אפילו לא זוכרת לפני כמה שנים התחלנו עם המנהג הזה של לשים "כיס" מנייר אלומיניום עם שיני שום ו"לאפות" אותם מעל המנגל, מבחינתי הוא תמיד היה שם.

שיני שום על המנגל לנישנוש
4-5 ראשי שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
מפרקים את ראשי השום לשיניים אבל לא מקלפים אותם.
לוקחים רצועה ארוכה של נייר כסף, באורך 40 ס"מ לפחות, מקפלים לחצי לאורכה ולאחר מכן שוב מקפלים לחצי לאורכה. את כל אחד משני צידי הרצועה המקופלת מקפלים בקפל צר כדי לסגור את הכיס, בערך ברוחב ס"מ, אבל פעמיים ולוחצים חזק כך שלא יפתח בקלות.
מכניסים את כל שיני השום מהפתח שנשאר, מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית, השיניים לא צריכות לשחות בשמן אבל שיהיה מספיק בשביל שיעטוף טוב את כולן.

סוגרים את הפתח שדרכו הכנסתם את שיני השום על ידי קיפול, כפול גם פה כמובן.
מנערים בזהירות, שלא לקרוע את הנייר ומניחים על הגריל ממש לאחר שהנחתם אותו על הגחלים.

כיס האלומיניום מתנפח בזמן הבישול, אל תבהלו.

כל תהליך הבישול לוקח כשעה, כך שבזמן אתם מחממים את המנגל למנות הרציניות ומוציאים את הנישנושים לילדים שיני השום יתבשלו להן בתוך תנור קטן וקומפקטי ויהיו מוכנות לצד המנה העיקרית.
כששיני השום מוכנות, כדאי להוציא אותן בזהירות לקערה קטנה או אפילו פשוט לקרוע את נייר האלומיניום ולתת להן להתקרר מעט.
הדרך הכי קלה וכיפית בשביל לאכול אותן היא פשוט לתת מעיכה קלה ושן השום קופצת לה מהקצה ישר לפה.
אפשרויות לגיוון- מעט יין לבן או עשבי תיבול טריים (אורגנו, טימין או זעתר הולכים מצויין).






הקינוח הוא משהו שלפעמים, אם אנחנו זוכרים לקנות בננות, עולה על האש.
הוא כל כך קל להכנה וכל כך טעים שגם אם אתם סיימתם את הארוחה ורק רוצים לנוח, אתם לא תוכלו לסרב לו כשתראו את השוקולד הנוזלי מבצבץ מתוך הבננה.


בננות חמות בשוקולד מריר
4 מנות
4 בננות כמעט בשלות
100 גר' שוקולד מריר
50 גר' אגוזי לוז קלויים

חורצים את קליפת הבננה לאורכה ופותחים אותה מעט. מניחים אותן על המנגל כשהחריץ בחלקו העליון וחורצים בבננה עצמה כמה חריצים קטנים.
שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומסדרים אותו בתוך חריצי הבננה.
מניחים לבננות להתחמם ותוך כדי השוקולד המריר נמס לאט לאט. לאחר כחמש דקות אפשר לנסות לטעום אם הבננות מוכנות והשוקולד מספיק נמס. אם לא, תשאירו את הבננות לעוד כשלוש דקות.
קוצצים את אגוזי הלוז ומפזרים מעל הבננות והשוקולד המומס.
אפשר לשדרג את המנה עם כמה כדורי גלידה קצפת ולהפוך אותה ל"סאנדיי" אם אין לכם בעיית כשרות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה