יום רביעי, 9 במרץ 2016

קוביות חזה עוף בזיגוג תפוזים חמוץ-מתוק

מאכלים בסגנון אסייתי לפעמים מאוד קשה לשחזר ולהכין בבית בגלל שאין תמיד את כל המרכיבים בהישג יד ולהגיע לכל הטעמים המורכבים שנוצרים בטבח האסייתי לפעמים מאוד בעייתי.
אבל כשהכיוון הוא "בסגנון" הכל פתוח לפירושים של הטבח ולמאגר הטעמים הפרטי שהוא מחזיק במטבח הביתי.

שילוב של פירות לדעתי מאוד מוצלח במאכלים בטעמי חמוץ-מתוק. אננס מאוד פופולרי בסוגי הרטבים האסייתים וגם תפוזים מאוד מתאימים, ועוד יותר כשעכשיו הם בעונה ומאוד זמינים.
החיבור של תפוזים, שום וג'ינג'ר ברוטב חמוץ מתוק מאוד מתאים לקוביות חזה העוף המטוגן ויוצר ארוחה מלאה בלי הרבה עבודה. החלק היחיד בכל המנה הזאת שלוקח קצת זמן וסבלנות זה תהליך צימצום הרוטב. כדי להגיע לזיגוג במרקם הרצוי צריך לבשל את מספיק זמן ולתת לסוכרים להתקרמל וליצור את המרקם והברק המוכר במאכלים האסייתים.

בהכנת הרוטב אני השתמשתי בגרידה ומיץ מתפוז שלם. מי שלא אוהב את המרירות של גרידת התפוז מוזמן להשתמש רק במיץ.
צ'ילי מתוק כמובן לפי הטעם. אם אתם אוהבים חריף, אפשר להחליף את רוטב הצ'ילי המתוק ברוטב צ'ילי חריף או להוסיף שבבי צ'ילי לרוטב המתוק לחיזוק.

קוביות חזה עוף בזיגוג חמוץ-מתוק
2 חזות עוף נקיות מגידים
קמח
לזיגוג תפוזים
6 שיני שום כתושות
1 אצבע ג'ינג'ר
½ כוס יין לבן חצי יבש
1/4 כוס סויה
גרידה ומיץ מתפוז שלם
1 כף דבש
צ'ילי מתוק לפי הטעם


חותכים את חזה העוף לקוביות בינוניות (בערך 2X2) ומניחים בצד.
במחבת בינונית מחממים מעט שמן זית ומטגנים את השום הכתוש עד הזהבה, להיזהר שלא ישרף. מקלפים את הג'ינג'ר, מגרדים בפומפיה דקה ומוסיפים גם כן למחבת לטיגון קצר.


גרידת תפוז
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך, 5-7 דקות.



מחממים סיר קטן עם שמן צמחי לטיגון עמוק, גם גובה של 3 ס"מ בערך יספיקו.
מקמחים בעדינות את קוביות חזה העוף, מורידים עודפי קמח וכשהשמן חם מכניסים קבוצות קטנות של קוביות לטיגון עד הזהבה קלה.



כשהקוביות זהובות מוציאים מהסיר לצלחת עם נייר סופג, מספיגים עודפי שמן ומעבירים למחבת עם הרוטב המצומצם ומבשלים עד קבלת זיגוג אחיד מכל הכיוונים.



כדאי להגיש לצד אורז לבן.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה