יום רביעי, 9 במרץ 2016

עוף מוקפץ עם פטריות ותרד

אני מאוד אוהבת מנות של מוקפצים.
אמנם מאוד קשה לשחזר בבית את אותה האיכות של המסעדה, בעיקר בגלל שאין כיריים בעלי להבה מספיק חזקה ואז תמיד המוקפץ יוצא מלא בנוזלים.
אבל לא זה מה שיעצור אותי ואתכם להכין אוכל מוקפץ טעים בבית!

לפעמים לא צריך נוסף על מנת החלבון גם מנת פחמימה.
נכון, זה הרבה יותר טעים יחד עם אורז או נודלס כלשהם, אבל כשיש מספיק ירקות לצד החלבון והמנה גדולה ועשירה בטעמים ומרקמים, זה די והותר.
חוץ מזה, ככה גם אפשר לאכול יותר מהחלק הטעים ולא להתמלא סתם כי הבטן מלאה מהפחמימה.

כמובן שאתם יכולים להחליף או להוסיף עוד ירקות למנה, היא בטוח תצא טעימה.
זה הכל עניין של משחק ואיזון נכון של הטעמים בסופו של דבר.
במנה הפעם אני השתמשתי בשעועית ירוקה קפואה, אבל אם יש לכם טרייה כמובן שזה הרבה יותר טוב אתם רק צריכים לחלוט אותה קצת לפני ההוספה למחבת.
כנ"ל לגבי עשבי התיבול, אני השתמשתי במיובשים אבל כמובן שאפשר לשים עלים טריים קצוצים.

רצועות עוף מוקפצות עם ירקות
2 מנות
2 חתיכות חזה עוף (או פרפר שלם)
סלסלת פטריות
2 כוסות שעועית ירוקה קפואה, מופשרת ומסוננת מנוזלים
4 חופנים עלי תרד טריים
שיניים מראש שום שלם, כתושות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שבבי צ'ילי יבש
טימין מיובש
אורגנו מיובש
מיץ מלימון שלם
2 כפות סויה
שמן זית


מנקים את חזה העוף וחותכים לרצועות, מניחים בקערה ומתבלים בשום, מלח, פלפל שחור, טימין, אורגנו, מעט שמן זית ומיץ מחצי לימון. מערבבים היטב ומניחים בצד.


מנקים את הירקות, חותכים את הפטריות לרבעים ומניחים בקערה בצד.


מחממים מחבת גדולה עם 2-3 כפות שמן זית ומוסיפים את רצועות העוף, מטגנים עד שהן כמעט מוכנות.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עוד כחמש דקות.


לאחר 5 דקות מוסיפים את השעועית ומקפיצים יחד עוד כחמש דקות.
כשהירקות מוכנים מוסיפים את עלי התרד ונותנים להם להתבשל מהאדים, זה אולי יראה לכם יותר מידי עלים אבל הם מתכווצים מהר ונכנסים לתבשיל בקלות.



כשהעלים התכווצו מוסיפים את שארית מיץ הלימון ואת רוטב הסויה, מערבבים היטב ומבשלים עוד כמה דקות, רק כדי שהנוזלים יצטמצמו.
כדאי לשים לב שלא לבשל יותר מידי, העוף יכול להתייבש והירקות יאבדו את הצורה שלהם.
מעבירים לקערת הגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה