יום שלישי, 6 באוקטובר 2015

תאנים בקרמל מתובל וקראמבל

איך תמיד אומרים, דיאטה מתחילים אחרי החגים?
אז מי שחושב להתחיל את הדיאטה קצת יותר מוקדם, כדאי שיפסיק לקרוא מעכשיו.
זה לא שהטור הספציפי הזה ממש מושחת, יש לי מתכונים הרבה יותר מושחתים ונהנתנים, אבל הוא לגמרי בא לפנק מהמקום הכי בסיסי את מי שיחליט להכין את המתכון.

כמה פשוט ככה מוצלח. מי לא אוהב תאנים מקורמלות?
קצת פירות בשביל המיצים הניגרים, קצת קראמבל בשביל המרקם וקצת קצפת בשביל הרכות שסוגרת את הביס המושלם.
ואחרי ארוחות החג הכבדות, מי יגיד לא לקינוח קליל ומהיר הכנה.
כן, יש אפייה קצרה וקצת הקצפה, אבל כל דקה של עבודה שווה את הרגע שבו הכפית מגיעה עמוסה אל הפה.

במיוחד עכשיו כשהשוק מלא בתאנים בשלות ומלאות מיץ, זה הזמן המושלם לנצל את העונה היחסית קצרה שלהם ולהכין איתן מנה מפנקת בשביל המשפחה והחברים.
אם אתם מחפשים מתכון נוסף עם תאנים, לכו לבדוק את המתכון לטארט קרם פיסטוקותאנים. שווה זה לא מילה...

פינוק תאנים מקורמלות

8 תאנים יפות
100 גר' סוכר
3 כפות דבש
1 כף חומץ בלסמי
1 כף ברנדי

לקראמבל:
אריזה קטנה עוגיות לוטוס (כ-7 יח')
1/2 כוס אגוזי לוז
1/2 כוס שיבולת שועל שלמה
2 כפות סוכר חום
40 גר' חמאה מומסת

לקצפת:
250 מל' שמנת מתוקה
1 כף דבש

להכנת הקראמבל- טוחנים את אגוזי הלוז עד כמעט דק, שישארו כמה שברים גסים בשביל המרקם.
מעבירים לקערה וטוחנים את העוגיות גם כן עד כמעט פירורים עדינים.


מעבירים לקערת האגוזים ומוסיפים את שיבולת השועל, הסוכר והחמאה המומסת. מערבבים היטב ומפזרים על תבנית עם נייר אלומיניום.
אופים בחום נמוך (120) כעשר דקות, מערבבים מעט ואופים עוד כעשר דקות, עד שהקראמבל מעט שחום ומפיץ ריח נעים. מקררים בחום החדר.


להכנת התאנים- שוטפים את התאנים ומייבשים אותן היטב. חוצים לאורכן ומניחים בצד.


במחבת בינונית שמים את הזוכר ומחממים ליצירת קרמל. כשכל הסוכר נמס מוסיפים את הדבש והחומץ הבלסמי ומערבבים היטב.


מוסיפים את הברנדי, וממשיכים לבשל את הקרמל על להבה נמוכה עוד כשלוש דקות עד שהאלכוהול מתנדף. מי שלא מפחד יכול לקצר את התהליך ולהטות את המחבת לכיוון הלהבה, הקרמל ידלק וכך יתנדף האלכוהול מהר יותר.
מוסיפים את חצאי התאנים לקרמל ומבשלים אותן עד שהן מתרככות מעט ומקבלות את הקרמל מכל הכיוונים.



לקצפת- מקציפים את השמנת יחד עם הדבש עד קבלת קצפת יציבה אז לא קשה מאוד.

להרכבת המנה- מניחים מעט מהקראמבל על צלחת ההגשה, מעל מניחים 2 חצאי תאנה. מוסיפים מהקצפת בנדיבות ומניחים מעל עוד כשלושה חצאי תאנה.


מעל הכל אפשר לפזר תוספת קראמבל ומעט מהקרמל מהמחבת.
כמובן שההגשה הסופית היא לשיפוטכם ולפי כמות הסועדים כך שאתם מוזמנים לשחק עם הכמויות ועם צורת ההגשה לפי ראות עיניכם.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה