יום שישי, 24 ביולי 2015

טראפלס שוקולד מריר-וויסקי

פינוקים קטנים של קיץ.
לאחר הצלחת מתכון עוגת השוקולד בספל שהבאתי לכם לפני כמה שבועות, הגעתי למסקנה שאי אפשר  לטעות עם קינוח שוקולדי קל להכנה.
ככה גם המתכון הבא, טראפלס שוקולד מריר וויסקי עם מרכיב מפתיע שגורם למרקם הנמס בפה... דבש!
היתרון של הטראפלס הוא שכל אחד יכול להכניס את הטעמים האהובים עליו בלי יותר מידי עבודה.
אוהבים קפה? מצויין! כשאתם מרתיחים את השמנת תוסיפו כפית מאבקת הקפה האהובה עליכם.
אוהבים תיבול עדין? עוד יותר טוב! תחלטו בשמנת את התבלינים האהובים- וניל, אניס, קינמון או כל תבלין אחר. כמובן במידה, שלא יהיה חזק מידי.

רוצים מרקם רך יותר? תשתמשו בשוקולד עם אחוזי מוצקי קקאו נמוכים יותר, רק אז צריך להוריד מכמות השמנת. וכמובן להיפך!

פה אני משתדלת כמה שפחות להתעסק עם הטראפלס בידיים, בעיקר בגלל שמזג האויר חם מאוד וחום ושוקולד במצב הנוכחי לא הולכים כל כך טוב יחד.
בעזרת כפית אני מוציאה את הכמות הרצויה וככה כמו שהחתיכה יצאה, ככה היא תשב על הצלחת, אני לא מגלגלת אותם לכדורים המוכרים.
אם אתם רוצים לגלגל אותם, כדאי לעשות את זה עם כפפות כדי שחום הידיים לא יהיה ישיר.

רוצים להפתיע את האורחים? בתוך הטראפלס תכניסו אגוז קטן או דובדבן מושרה בליקר. רק אז תצטרכו להכין טראפלס יחסית גדולים וגם להתעסק איתם עם הידיים.

טראפלס שוקולד מריר
300 גר' שוקולד מריר 60% (לפחות)
375 מל' שמנת מתוקה (מיכל וחצי)
1 כף דבש
1 כף וויסקי

אבקת קקאו לציפוי


שוברים את השוקולד לקערה עמידה בחום.


מרתיחים את השמנת והדבש.
כשהשמנת רותחת מוזגים מעל השוקולד, מחכים כשתי דקות ובעזרת מטרפה מערבבים את התערובת היטב, עד שהיא אחידה וחלקה.



משאירים את התערובת לקירור בחום החדר עד שהיא נעימה למגע ואז מוסיפים את הוויסקי. מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד בצמוד לפני השטח ומכניסים למקפיא ללילה.


לאחר לילה במקפיא מוציאים ממנו את הקערה.


מכינים כלי עם אבקת קקאו, לא צריך הרבה, שכבה של חצי ס"מ מספיקה בשביל ההתחלה.
בעזרת כפית מוציאים את הכמות הרצויה מהמסה הקפואה ישר לתוך אבקת הקקאו, כך מוציאים כמה יחידות כל סיבוב.


מנערים מעט את הכלי עם אבקת הקקאו, בזהירות, כי יש לו נטייה לעוף לכל הכיוונים... עוטפים את  הטראפלס בשכבה אחידה של קקאו ומעבירים כלי לאיחסון.


בין שכבה לשכבה כדאי להניח נייר סנדביץ', למניעת הידבקות.
כך ממשיכים עם כל הכמות. אפשר מידי פעם לפזר שכבה דקה של קקאו מעל הטראפלס המוכנים.
בסיום ההכנה מכסים את הכלי במכסה מתאים ומכניסים להקפאה.
שומרים את הטראפלס המוכנים בהקפאה ממש עד לרגע ההגשה.


אפשר לשמו את הטראפלס במקפיא תקופה די ארוכה אם הם בכלי אטום, עד חודשיים-שלושה.
 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה