יום שני, 18 במאי 2015

דואט ממרחים פיקטנים

אם גם אתם כמוני, אתם בטח גם אוהבים לשלב כל מיני טעמים ולבדוק את הגבולות המוכרים לנו.
חוץ מהעובדה שאני אוהבת לנסות שילובים שונים של טעמים במתכון עצמו, אני אוהבת לבדוק שילובי טעמים בין המתכונים עצמם ואם הם משתלבים יחד על הצלחת ובבלוטות הטעם.
טעמים ומרקמים שונים יחד נותנים הרבה יותר לארוחה מאשר הדברים המוכרים.

אז נכון שאי אפשר להמציא את הגלגל ביותר מידי מובנים ואם אני אחפש מספיק רחוק ברשת אני אמצא עוד מישהו שחושב גם כן על אותם שילובים.
אמנם שני הממרחים שהבאתי פה הם לא המצאת המאה, אבל הם טעימים, כל אחד בדרכו שלו.
ממרח הפלפלים הקלויים אמנם ידוע ומוכר, אבל אין על הפשטות שלו. הקלייה של הפלפלים על להבה חשופה לעומת השימוש התמידי שלי בטוסטר אובן (כי ככה אפשר לשכוח מהפלפלים לחצי השעה הקרובה וללכת לראות משהו במחשב עד שצריך להפוך אותם...) מביא טעם חדש למנה- הקליפה השרופה וטעם החריכה הוא המימד החדש שלא היה מגיע מהטוסטר.


על ממרח השעועית הלבנה והוואסאבי חשבתי די הרבה זמן לפני שהכנתי בפעם הראשונה, בעיקר אם הם באמת יתחברו ויתאימו.
נו טוב, מה יכול להיות רע? אם לא מנסים לא יודעים.
ואתם יודעים מה? דווקא אחלה שילוב...
המרירות העדינה של גרדת הלימון, החמיצות של המיץ והחריפות העוקצנית של הוואסאבי מאוד מתאימים למרקם הרך של השעועית.
ואתם יודעים מה עוד?
שני הממרחים הולכים יחד מצויין!

ממרח שעועית לבנה וואסאבי
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
מיץ וגרדה מלימון גדול
אבקת וואסאבי לפי הטעם
מלח גס
2-3 כפות שמן זית

שמים את כל החומרים בבלנדר וטוחנים עד קבלת אחידות מרקם שאוהבים.


טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מעבירים לכלי אטום, נשמר כשבועיים במקרר.



ממרח פלפלים קלויים
1 פלפל אדום גדול
1 פלפל צהוב גדול
1 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3-4 כפות שמן זית
מיץ מלימון גדול


קולים את הפלפלים על להבה גלוייה, בזהירות עם הפלפל החריף. כשכל הקליפה שחורה מורידים מהאש ומעבירים לקערת זכוכית, כשכל הפלפלים קלויים מכסים בעזרת ניילון נצמד ומניחים בצד לכחצי שעה.




לאחר חצי שעה מקלפים את הפלפלים ואם נשארת קצת קליפה שרופה, תשאירו, היא רק תוסיף לטעם.
שמים את הפלפלים יחד עם שאר החומרים בבלנדר וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד. אפשר לטחון יותר ואז מקבלים ממש ממרח או שאפשר להשאיר עם מעט חלקים קצוצים דק.



טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
מעבירים לכלי אטום, נשמר כשבועיים במקרר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה