יום שני, 18 במאי 2015

דואט סלטים לצד הארוחה

לכבוד יום העצמאות שמתקרב בצעדי ענק כל הרשת מלאה במתכוני בשר למיניהם. מרינדות, קבבים והמבורגרים מציפים את העיניים והפה בריר ורק לחכות שיגיע כבר הרגע שהבשר יעלה על המנגל.
אז עד שהמנגל יתחמם והבשר יהיה מוכן יש לכם קצת זמן להכין כמה סלטים שישבו ליד על השולחן וירעננו את הטעמים הכבדים.

את שני הסלטים אפשר להכין מאוד מהר אם יש את כל המרכיבים, שעה עבודה ויש לכם שני סלטים טעימים ולא סטנדרטיים, עם טעמים מפתיעים.


את סלסת הפלפלים הקלויים אני מכינה בדרך כלל עם אמפנדס, הטעמים מאוד מתאימים והולכים יחד מצויין. ברור שאם אתם מוצאים תירס טרי עדיף להשתמש בו על פני המשומר, אבל גם הוא עושה את העבודה מצויין.
אני קולה את הפלפלים בתנור\טוסטר אובן, אבל מי שרוצה יכול לקלות על להבה פתוחה- על הגז או על המנגל ואז גם מקבלים טעם מעושן יותר והפלפלים מוכנים יותר מהר.
את הסלסה כדאי להרכיב ממש לאחר שקילפתם את הפלפלים, הפלפלים עדיין חמימים ויתפסו את         טעמי התיבול הרבה יותר חזק.

סלסת פלפלים קלויים
6 פלפלים צבעוניים
1 בצל סגול בינוני
5 גבעולי סלרי בהירים
צ'ילי חריף לפי הטעם
4 שיני שום כתושות
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי שמיר
1 כוס גרעיני תירס
פלפל שחור
מלח גס גרוס
שמן זית
מיץ מלימון גדול

שוטפים היטב את הפלפלים, מניחים בתבנית מעל נייר אלומיניום, מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד (220) לחצי שעה. לאחר חצי שעה מסובבים את הפלפלים חצי סיבוב וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, עד שכל הצדדים שחומים עד שרופים קלות.


מעבירים את הפלפלים לקערה וסוגרים אותה עם ניילון נצמד, מניחים בצד לכשעה וכשהפלפלים מספיק קרים בשביל להחזיק ביד מקלפים את הקליפה ומוציאים את הליבה והגרעינים. אין צורך לשטוף אותם אם נשארים חלקי קליפה שרופים, זה חלק מהטעם.


את הבשר הנקי קוצצים לקוביות קטנות ומניחים בקערה בינונית.


קוצצים דק את כל שאר הירקות ועשבי התיבול ומוסיפים לקערה. 




מתבלים לפי הטעם כרבע שעה לפני ההגשה כדי שכל הטעמים יתערבבו.



סלט פטריות חמוץ-מתוק
2 סלסלות פטריות שמפיניון
2 גבעולי בצל ירוק שלמים
3/4 כוס פקאן מסוכר קצוץ
1/3 כוס שמן צמחי
1/3 כוס סויה
1/3 כוס חומץ בלסמי
1/2 כפית שמן סומסום
פלפל שחור
2 כפיות סוכר חום


קוצצים גס את הפטריות ומניחים בקערה בינונית.


קוצצים דק את הבצל הירוק ומוסיפים אותו ואת הפקאן המסוכר.


מערבבים את כל חומר הרוטב יחד וכחצי שעה לפני ההגשה מערבבים עם הסלט.


מגישים בטמפרטורת החדר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה