יום רביעי, 17 בספטמבר 2014

שניצלון ממולא פירות יבשים ותערובת אגוזים

שוב אנחנו מתקרבים לתקופה הזאת בשנה- תקופת החגים.
שוב מתחילים לחשוב חודש קודם מה להכין.
כן, אני יודעת שכבר פתחתי את הטור של שנה שעברה במילים האלו (או משהו דומה לזה), אבל מה לעשות שכל שנה אני מתחילה לחשוב קצת קודם מה להכין לארוחת החג כי בזמן שאתם מתחילים לחפש רעיונות, אני כבר צריכה לספק אותם...

הפעם אני מביאה מנה קלה להכנה, עם מצרכים שרובם קיימים בבית בכל מקרה, ככה שלא צריך לתכנן יותר מידי מראש.
מנה בשרית מתוקה שמתאימה במיוחד לראש השנה, משהו טעים לפתוח איתו את ארוחת החג,
שניצלונים ממולאים בפירות יבשים ואגוזים.

שילוב הטעמים בין האגוזים, הפירות היבשים ועשבי התיבול מאוד מחמיאים לעדינות של השניצלון.
כמובן שאם אתם רוצים מנה גדולה יותר, אפשר להשתמש בחזה עוף שלם, לפתוח, למלא ולגלגל (כמו מנת חזה העוף ממולא בפטריות) או כמו בהסבר לשניצלונים- לעשות סנדביץ' ולתקוע קיסמים שלא יפתחו, רק תזכרו להוציא אותם לפני ההגשה.

המנה מאוד מתאימה להגשה לצד אורז לבן בליווי בצל מטוגן ושקדים קלויים.

שניצלונים ממולאים פירות יבשים
6-8 מנות       
16 שניצלונים נקיים
למלית-
1/2 כוס אגוזי לוז
1/2 כוס פיסטוקים
1/2 כוס חמוציות מיובשות
10 שזיפים מיובשים מגולענים
5 עלי מרווה טריה
10 עלי נענע טריה
עלים מ- 2 גבעולי בזיליקום טרי
2 כפות שמן זית

לציפוי-
קמח
פירורי לחם מוזהבים
סומסום
2 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס
שום גבישי


בקערת המטחנה שמים את כל חומרי המלית וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד אבל לא משחתי, שעדיין ישארו שברי אגוזים קטנים. מעבירים לקערה קטנה.




מנקים היטב את השניצלונים ופותחים בעדינות לפרפר עד כמה שאפשר בלי לעשות חורים בבשר.


מכינים זוגות של שניצלונים שתואמים אחד לשני בגודל, מניחים כמות יפה של מלית בשכבה אחידה על אחד מהם וסוגרים עם השניצלון השני מעל המלית.


נועצים קיסמים בזהירות, שלא לקרוע את הבשר (השניצלון לאחר הפתיחה מאוד עדין).


מסדרים בשלוש קערות את הקמח, תערובת פירורי הלחם-סומסום וביצה מתובלת במלח, פלפל שחור ושום גבישי.


טובלים את השניצלונים באותו הסדר שבו תטבלו שניצל רגיל- קמח, ביצה, פירורי לחם.


מחממים שמן צמחי (סויה\קנולה\תירס) במחבת בערך בגובה 1 ס"מ (אין צורך בשמן עמוק) ומטגנים את השניצלונים כ 3-4 דקות מכל צד עד הזהבה של פירורי הלחם.



בגלל שהשניצלון יחסית דק בגלל שפתחנו לפרפר זמן הטיגון הקצר מספיק בשביל שהעוף יהיה מוכן לגמרי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה