יום רביעי, 2 ביולי 2014

קיש אספרגוס וסלמון מעושן

שבועות שוב בפתח וההכנות בעיצומן.
מה כבר אפשר לחדש עם גבינות? הרי כל הרשת מוצפת שבועיים לפני החג עם מתכונים מלא הטנא (ראיתם מה עשיתי פה, אה?). בצל, פטריות, בטטה ועוד רבים המרכיבים שמתלווים לאין ספור הגבינות,    שמנות יותר או פחות.

קיש או פשטידה.
הרי זה בעצם שם נרדף לאותו הדבר, ככה רבים טוענים. זה עם בצק בתחתית וזה בלי. כל עוד זה טעים, אז למה להתווכח?

אני מאוד אוהבת את השילוב של אספרגוס וסלמון מעושן, בדרך כלל אני מכינה פסטה ברוטב שמנת יחד עם השילוב של שני האחרים.
אם הם הולכים מצויין עם סוג בצק אחד, למה שהם לא ילכו טוב עם סוג בצק אחר?
בצק העלים הוא אחד הבצקים שאני יותר אוהבת לעבוד איתם, הוא יותר סלחני מרוב האחרים לדעתי.
את הקיש הזה הכנתי תוך אילתור מושלם, לא לפי מתכון מסויים אלא לפי מה טעים לי ואיזה טעמים הולכים יחד.

המלית שתופסת את שאר הנפח בקיש היא אדפטציה של קרם רויאל- שמנת, ביצים, תבלינים וקצת גבינות. שאליהם נוספו עוד קצת גבינות בהתאם לחג וגם האספרגוס והסלמון.
למרות שאנחנו כבר בסוף עונת האספרגוס, כדאי לחפש אותם בשווקים, עדיין ניתן למצוא אותם וגם באיכות די טובה.

קיש גבינות, אספרגוס וסלמון מעושן
תבנית קיש 28 ס"מ
1 צרור אספרגוס טרי
1 חבילת סלמון מעושן
1 מיכל שמנת לבישול (250 מל')
2 ביצים
100 גר' קשקבל מגורד
80 גר' פרמזן מגורד
1 גבינת טוב טעם (250 גר')
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
1 חבילת בצק עלים מופשר במקרר


פותחים את עלה בצק העלים לגודל שיספיק לתבנית הקיש כולל הדפנות. את השארית סוגרים ומכניסים למקרר.


מניחים את הבצק בתבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות ובעזרת סכין חדה חותכים את שאריות הבצק. מניחים בינתיים במקרר.


שוטפים היטב את האספרגוס, חותכים ממנו את החלק העליון (עם התפרחת) חתיכה באורך רדיוס התבנית- דופן למרכז ומניחים בצד.


חותכים את הקצה הסיבי מהצד השני של הגבעול ואת מה שנשאר באמצע קוצצים לטבעות קטנות.
את הסלמון המעושן קוצצים גס.


בקערה גדולה מערבבים את שאר החומרים- שמנת,ביצים, גבינות ותבלינים, רק בזהירות עם המלח, הסלמון מספיק מלוח.


מערבבים פנימה את הסלמון והאספרגוס הקצוץ ושופכים לתוך התבנית המרופדת בבצק העלים.


את ענפי האספרגוס שחתכנו בהתחלה מסדרים בזהירות לאורך כל היקף התבנית, כשהתפרחת פונה        לפנים התבנית.


מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) לכ- 40 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה.
כדאי לתת לקיש לנוח מעט לפני ההגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה