יום ראשון, 12 בינואר 2014

עוף עם בטטה ברוטב גרגירי חרדל מתקתק

אני מאוד אוהבת חנויות בישול.
לא משנה איזה, בין אם זה סתם סופר או חנות המתמחה בכלי בישול "פלצניים". ולא משנה מה, אני תמיד אבהה בסיר בישול מברזל יצוק ואנסה לשכנע את עצמי לא לקנות כי א. אין לי מקום במטבח הקטן ו-ב. אני לא מצליחה להרים אותו כשהוא ריק אז מה יהיה עם אוכל בפנים?

לפני כמה חודשים כשעוד היה לי זמן פנוי להסתובב סתם ככה, נכנסתי לאחת מהחנויות המתמחות שגם מוכרות חומרי גלם לבישול.
קניתי גרגירי חרדל. שחור וצהוב.
מה אני אעשה איתם? לא יודעת, אבל התחשק לי אז קניתי דוגמית מכל אחד.

כבר הבנתם שעוף מקבל כמעט כל תבלין באהבה. 
אז החלטתי לנסות לשלב כמה טעמים יחד.
טעמתי את גרגירי החרדל כמו שהם, רק כדי לקבל מושג של כמה חרדליים הם ובכמה אני צריכה להשתמש כדי לקבל טעם חרדלי, אבל לא כדי שהמנה תיהרס.

אתם תתפלאו, אבל יחסית לחרדל שבצנצנת, טעם גרגירי החרדל הרבה פחות חזק.
מאוד אהבתי את השילוב של הבטטות והחרדל, החריפות העדינה של החרדל מדגישה את המתיקות של הבטטות יחד עם החמצמצות של החומץ הבלסמי. טעמים שהופכים את המנה למאוד מיוחדת.

שימו לב שאין צורך להשתמש בהרבה מלח בתיבול של העוף, הסויה שבנוזלי הבישול מספיק מלוחה. 
טיפ קטן, התבשיל מקבל טעמים הרבה יותר חזקים יום למחרת הבישול, ככה שאם אין לכם זמן לבשל את המנה ביום שבו אתם רוצים להגיש, עוד יותר טוב- המנה תהיה יותר טעימה.

עוף עם בטטות ברוטב מתקתק
2 כרעיים מחולקות
6-8 בצלים בינוניים לבנים וסגולים
שיניים מראש שום שלם
2 בטטות גדולות 
חופן גרגירי חרדל צהוב
חופן גרגירי חרדל שחור
1/4 כוס סויה
¼ כוס חומץ בלסמי
צ'ילי מתוק לפי הטעם
2 כפות שטוחות סוכר חום
2 כוסות ציר עוף (500 מל')
1 כוס יין לבן
שני ס"מ אצבע ג'ינג'ר מגורדת דק (אפשר גם קפוא אם אין טרי)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית

מנקים את העוף ומניחים בצד
קולים את גרגירי החרדל על מחבת יבשה עד ששומעים קולות פיצפוץ. מכבים את האש ונותנים לגרגירים להתקרר.


מעבירים את הגרגירים לקרש ובעזרת ספל או קערה קטנה מועכים אותם (למי שיש עלי ומכתש יכול להשתמש בהם) ומעבירים לקערה בינונית.


אליהם מוסיפים חצי מכמות השום- כתוש, מלח, פלפל שחור גרוס ושתי כפות שמן זית.


מערבבים היטב ומורחים את העוף במרינדה, גם מתחת לעור.


בסיר גדול מחממים 4-5 כפות שמן זית ומטגנים את העוף, קודם על צד העור עד שהוא שחום ואחר כך הופכים ומטגנים את הצד השני.


כשהעוף שחום משני הצדדים מוציאים אותו מהסיר.
מכניסים לסיר את הבצלים כשהם חתוכים לפלחים- רבעים ומטגנים באותו השמן.


כשהבצלים זהובים ומתחילים להתרכך, מוסיפים את שארית השום- הפעם חתוך לחצי ומערבבים.


מחזירים את העוף לסיר, כשהעור כלפי מטה.


מעל מסדרים את הבטטות כשהן חתוכות ל"פלחים" (אפשר בכל צורה אחרת שנוחה לכם).


בקערה בה ערבבתם את המרינדה של העוף מערבבים את כל שאר הנוזלים- ציר עוף, יין לבן, סויה, חומץ בלסמי יחד עם הג'ינג'ר, סוכר חום, צ'ילי מתוק ומעט פלפל שחור. אין צורך במלח, הסויה מספיק מלוחה.
שופכים את הנוזלים לסיר, הם לא צריכים לכסות לגמרי את הבטטות, הן יכולות להציץ מחוץ לרוטב.
מבשלים על להבה גבוהה עד רתיחה.
מכסים, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כשעה. מידי פעם מערבבים בעדינות (כן, אני יודעת שאי אפשר באמת לערבב, אבל מנסים בזהירות להכניס את הבטטות המציצות לתוך נוזלי הבישול כדי שגם הן יקבלו את הטעמים).
לאחר כשעה לפתוח את המכסה לחצי כך שיהיה חריץ ממנו יוכלו האדים לצאת וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.


מכבים את הלהבה ונותנים לתבשיל לעמוד קצת לפני ההגשה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה