יום שני, 18 בנובמבר 2013

פסטה עם עגבניות מיובשות ולבבות ארטישוק

למתכון הפסטה האחרון שנתתי הייתה תגובה עם שאלה, האם אפשר להוסיף ארטישוקים למנת פסטה?
כמובן שעניתי לה שכן ולדעתי הארטישוקים מתאימים מאוד לעגבניות המיובשות.

אני מאוד אוהבת את השילוב של החמיצות של העגבניות והאטישוקים יחד. הבעיה היא האיזון של הטעמים. הרי אתם לא רוצים שהכל יהיה חמוץ נורא, ולא חמוץ של לימון...
אז פה הפסטה היא זו שמעדנת את הטעמים החזקים של העגבניות והאטישוקים.
נכון שיש פה גם חומץ בלסמי, אבל הוא יותר להדגשת טעמים מאשר החמיצות.

מבחינת העגבניות- אפשר להשתמש בעגבניות ששמורות בשמן או אפילו בכאלו שהכנתם בבית, רק חשוב לסנן לפני השימוש. אם הן כן בשמן, אין צורך להשרות אותן במים הן מספיק רכות כמו שהן. זמן ההשריה הוא בשביל עגבניות מיובשות שמגיעות בשקיות וואקום או כאלו במשקל מהשוק.

לגבי תחתיות הארטישוק- אני מודה שאני עצלנית ומשתמשת בקופסאות שימורים או כאלו קפואות.
אלו מקופסאות השימורים בדרך כלל הולכות לסלטים מסוגים שונים, חמים וקרים כאחד והתחתיות הקפואות הולכות למילוי ובישול ברוטב.
אם יש לכם סבלנות לקלף ולחלוט את הארטישוקים כשהם טריים ובעונה, לכו על זה. אני אסתפק בתחתיות נקיות מראש.

עשבי תיבול- אני אהבתי את השילוב של הזעתר עם העגבניות והארטישוק, אולי אפילו טימין ילך פה יותר טוב, פשוט לא היה לי. אם יש לכם עשבי תיבול מועדפים אתם מוזמנים לשחק עם הטעמים עד שתגיעו לשילוב המושלם בשבילכם.

פסטה עם תחתיות ארטישוק ועגבניות מיובשות
4 מנות
1 בצל גדול
5 שיני שום
1 קופסת שימורי תחתיות ארטישוק
חופן עגבניות מיובשות
עלים מ-2 גבעולי זעתר
2 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
פרמזן מגורד
חצי חבילת פסטה גדולה בצורה שאוהבים (כמו קונכיות, גלגלים וכו'...)


שמים את העגבניות המיובשות בקערה בינונית ומשרים אותן במים רותחים כרבע שעה, עד שהן רכות.
חוצים את הבצל לאורכו ופורסים לרוחב לפרוסות דקות. מטגנים במחבת חמה עם שמן הזית עד הזהבה.
קוצצים\כותשים את השום ומוסיפים למחבת. מטגנים עוד כחמש דקות, להיזהר שהשום לא ישרף.


מסננים את העגבניות מהמים וחותכים לרצועות. מוסיפים את העגבניות למחבת ומטגנים יחד עם הבצל והשום כחמש דקות נוספת עד שמתחיל לעלות ריח של העגבניות מהמחבת.

מסננים את הארטישוקים גם כן וחותכים לחתיכות בינוניות של כס"מ ומוסיפים למחבת. מטגנים יחד עם שאר המרכיבים ומערבבים היטב.


מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מוסיפים את הפסטה למחבת עם העגבניות המיובשות והארטישוקים, מתבלים במלח (בזהירות, העגבניות והארטישוקים מלוחים), חומץ בלסמי, פלפל שחור ועלי הזעתר ומערבבים היטב.


מגישים עם פרמזן מגורד מעל המנה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה