יום שני, 18 בנובמבר 2013

נזיד עדשים לחימום הבטן

נכון, החורף עוד לא ממש פה וכמה טיפטופים לפנות בוקר לא ממש הופכים ליורה, אבל אני כבר ממש מחכה לחורף ולכל התבשילים שמגיעים יחד איתו.

אז כמו שהבטחתי לפני כמה פוסטים, אתם תקבלו בזמן הקרוב (וגם הרחוק, אל תדאגו. לא הכל יגיע בבת אחת) מתכוני מרקים שיחממו לכם את הבטן.
אולי הפעם אני קצת "מזייפת" כי זה לא ממש מרק, אלא יותר נזיד או תבשיל, אבל הוא עדיין מחמם באותה המידה.

כמו שבטח כבר הבנתם, אני אוהבת לשלב במרקים, תבשילים ושאר מחממי בטן גם קיטניות.
השילוב שלהם במרק יוצר טעמים ומרקמים שאני מאוד אוהבת וחושבת שהשילוב ימצא חן גם בעינייכם.

וכמו שאמרתי, הפעם זה לא ממש מרק. בעיקר בגלל העובדה שהעדשים מסמיכים את המרק, כמות הנוזלים לעומת מרק קטנה יותר וגם בגלל העמילן שיוצא מתפוח האדמה בזמן הבישול.
אני השתמשתי בירקות שהיו לי במקרר, אבל התבשיל יקבל בשמחה כל ירק שאתם אוהבים כמו- שורשים (סלרי ופטרוזיליה), גבעולי סלרי עלים, דלעת, בטטה וכל מה שרק תרצו...

גם לגבי התיבול- אני השתמשתי בציר עוף ככה שהוא כבר היה די מתובל מראש (עם פטרוזיליה, שמיר סלרי וכו'...), אבל אתם יכולים להשתמש במים רותחים ולהוסיף עשבי תיבול לפי טעמכם האישי.

שימו לב ואל תבהלו- גם הבצל הסגול וגם העדשים הירוקים קצת "מורידים צבע" אל הנוזלים, אז אם תראו שהוא לא צלול ובהיר כמו שהוא היה לפני שהוספתם אותו לסיר, זה בסדר.

טיפ קטן- עדשים מאוד אוהבים מיץ לימון. תסחטו מעט מיץ לימון לקערת התבשיל ותנסו.

נזיד עדשים עשיר

1 בצל סגול גדול
6 שיני שום קצוצות דק
2 גזרים גדולים
2 קישואים בינוניים
1 פלפל אדום
1 תפוח אדמה בינוני
1 כוס עדשים ירוקים
1 כוס עדשים כתומים
3 כוסות ציר ירקות\עוף\מים רותחים
מלח
5 כפות שמן זית

שוטפים את העדשים הירוקים היטב, עד שמי השטיפה נקיים ומשרים אותן במים למשך כל זמן ההכנות.


קוצצים את כל הירקות לקוביות בגודל ס"מ בערך.


מחממים סיר בינוני עם שמן הזית ומטגנים את הבצל עד השחמה על להבה בינונית-גבוהה.
כשהבצל משחים מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד כשתי דקות.
לאחר כשתי דקות מסיפים את הפלפל האדום ומטגנים עד שהפלפל משחים מעט.


מוסיפים את הגזר ומתבלים במעט מלח, מערבבים ומכסים את הסיר.
מסננים את העדשים הירוקים ממי ההשרייה.


לאחר כ5-7 דקות ושהגזר התחיל לקבל צבע מוסיפים את העדשים הירוקים בלבד בשלב הזה, מערבבים היטב ומכסים את הסיר לעוד כחמש דקות.
מחממים את ציר הירקות\עוף ומוסיפים אותו לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהתבשיל רתח, מוסיפים את הקישואים ותפוחי האדמה ומביאים שוב לרתיחה.


שוטפים היטב את העדשים הכתומים.
לאחר הרתיחה השנייה, מוסיפים את העדשים הכתומים ומערבבים היטב.


מבשלים על להבה בינונית כעשר דקות נוספות, כך עד שהירקות רכים והעדשים מבושלים.

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה