יום שבת, 14 בספטמבר 2013

חטיף אנרגיה ללא אפייה

מאחר וכבר כתבתי לכם על ההארוחה המפסקת אצלי בבית ובשנה האחרונה שום דבר לא השתנה מהבחינה הזו, החלטתי להביא לכם משהו קטן שאולי יעזור לכם לעבור את הצום קצת יותר בקלות.
המתכון שאני מביאה הפעם הוא לחטיף אנרגיה פשוט להכנה, קצת מתוק, קצת חמצמץ וכמובן עם המון דברים טובים בפנים.

אם אנחנו עדיין בתקופת החגים איך אפשר שלא להביא מתכון כשטעם וריח הדבש לא מציף אותו. וכידוע, דבש הוא אחד מהמאכלים שיותר מזינים את הגוף, יחד עם אגוזים שמביאים איתם שומן טבעי מן הצומח, החטיף הזה יכול לעשות לגוף רק טוב.

מבחינת מינון האגוזים- אתם יכולים לשנות ולהחליף לפי טעמכם האישי. למרות שאני מאוד אהבתי את התוספת של הפיסטוקים, הם לא היו במתכון המקורי אבל לדעתי הם מאוד מוסיפים. ניתן להוסיף זירעי פשתן, אגוזי מלך, שומשום או כל אגוז שאתם אוהבים.
שימו לב שכל הגרעינים אינם קלויים או מומלחים לפני ההכנה, אנחנו קולים אותם בשביל החטיף.

חמוציות היו גם כן תוספת שלי. אם אתם לא אוהבים חמוציות, אפשר להחליף אותן בקוביות משמש, תמרים, צימוקים או כל פרי מיובש שלטעמכם.
מי שאוהב יכול להוסיף גם שבבי קוקוס, כאלה כמו של הכדורי שוקולד, רק שימו לב לא לשים יותר מידי שהתערובת לא תתייבש.
אפשר להוסיף גם מעט שוקולד צ'יפס לתערובת אם רוצים למשוך גם את הילדים לאכול מהחטיף.

תאכלו ארוחה קלה, תכינו לכם כוס תה עם עשבים שאתם אוהבים וקנחו בקוביית חטיף אנרגיה מתוק.
חתימה טובה.

חטיף אנרגיה ביתי

1/3 כוס גרעיני חמניה
1/3 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס פיסטוק
1 כוס פרוסות\שבבי שקדים
½ כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר
1 כוס שיבולת שועל טחונה (כמו לקוואקר)
2 כוסות קורנפלקס טבעיים\אורז תפוח (טבעיים- ללא תוספת טעם או תוספת סוכר)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
כף גרדת לימון
50 גר' חמאה
½ כוס דבש
2/3 כוס סוכר חום


לפזר את כל האגוזים בתבנית על נייר אפייה ולקלות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (160) כרבע שעה או עד שהאגוזים קלויים ומפיצים ריח. כשמוכן מעבירים לקערה גדולה.



בסיר קטן שמים את הסוכר, חמאה, דבש ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים בחום בינוני עד שכל הסוכר נמס ומוסיפים את הקינמון וגרדת הלימון. מערבבים היטב.



מוסיפים לקערת האגוזים את הקורנפלקס, שיבולת שועל וחמוציות, מערבבים ושופכים מעל את הסירופ שבישלנו.


מערבבים היטב עד שכל התערובת מכוסה בסירופ.


מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ובעזרת מרית מפזרים בצורה אחידה על התבנית. רצוי לשמור שעדיין החטיף יהיה יחסית גבוה, זאת אומרת שלא לרדת מעובי של ס"מ אחד.


מניחים נייר אפייה נוסף מעל התערובת ובעזרת הידיים דוחסים היטב את התערובת שתהיה דחוסה מאוד.
להכניס למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות.


לאחר שעתיים ניתן להוציא מהתבנית לקרש חיתוך ולחתוך קוביות בגודל הרצוי.


יש לשמור בקירור, מחזיק מעמד כשבוע, לפחות כשעדיין קיץ בחוץ...
אפשר להקפיא בכלי אטום.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה