יום שני, 5 באוגוסט 2013

דואט של פאנקייקס

הפעם החלטתי להפתיע אתכם ולהביא שתי גרסאות לאותה המנה- אחת בריאה (יחסית) והשניה קצת פחות...

אחד מספרי הבישול הכי משומשים אצלי בבית הוא "ילדים מבשלים" של רות סירקיס.
יש שלושה עמודים בספר שהם בין המלוכלכים שקיימים. טוב, בתור ילדה לא ממש שמתי לב לכמה קקאו עף מהשקית ומלכלך את כל מה שמסביב (למרות שגם עכשיו יש לשקית קקאו נטייה להעיף ענן חום לכל עבר כשאני מנסה לסגור אותה, לא משנה בכמה עדינות אני נוגעת בה).
אז ככה, שלושת העמודים הם- כדורי שוקולד, פאנקייק ו"מצוף".
ואת שלושת המתכונים האלו אני מכינה עד היום ולא משנה בהם כלום.

פאנקייקס זה המאכל האולטימטיבי לשבת בבוקר. או נשנוש קטן ליד הקפה של אחרי הצהריים. או אם הכנתם בבוקר ונשאר קצת ובמקרה עברתם ליד המקרר אז לקחתם אחד לדרך.
כן, זה קורה.

בכל מקרה, אני מבטיחה לכם הצלחה עם המתכונים.
קחו לכם שעתיים עם הילדים במטבח, גם תכינו את ארוחת הבוקר, גם תעסיקו אותם קצת וגם תספקו להם את מנת ה"חטיף" היומית. ועוד בשילוב של סירופ שוקולד, מה יכול להיות יותר טוב מזה?!
אז כמו שאמרתי, אני מביאה שתי גרסאות- הגרסא המקורית של רות סירקיס וגרסא קצת יותר בריאה עם שיבולת שועל וקמח מלא.

למרות ששתי הגרסאות מטוגנות (כמו שרק פאנקייקס משובחים צריכים להיות, אחרת הם לא יקראו Pancakes- "עוגות מחבת") לדעתי גם הגרסא המקורית לא נוראה בכלל, אין בה כמויות הזויות של שמן או סוכר לעומת דברים טעימים אחרים.

את הבלילות אפשר להכין גם ערב קודם, למקרה ואתם רוצים להפתיע ולהיות רומנטים עם ארוחת בוקר למיטה. רק שימו לב במקרה ויש צורך לדלל מעט את הבלילה לאחר ש"ישבה" הרבה זמן, היא צריכה להיות די סמיכה אבל עדיין נוזלית (עם הגרסא הבריאה אני די בטוחה שתצטרכו להוסיף מעט חלב, שיבולת השועל סופחת נוזלים).

אפשרויות גיוונים בתוך הבלילה- להוסיף 3 כפות שוקולד צ'יפס, להחליף ¼ כוס קמח באבקת קקאו, להוסיף גרדת לימון\תפוז, להוסיף 1/3 כוס אוכמניות (אפשר גם קפואות, רק להפשיר ולסנן אותן קודם...)

פאנקייק מפנק
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות סוכר וניל
1 ביצה
3/4 כוס חלב
2 כפות שמן צמחי
שמן צמחי לטיגון

בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים היטב ואחר כך מוסיפים את החלב, ביצה ושמן.
מערבבים היטב, רצוי עם מטרפה, עד שכל הגושים מתפוררים בבלילה.


מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
לאחר כחצי שעה מוציאים מהמקרר, טורפים היטב שוב.
מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן (מי שרוצה יכול חמאה במקום שמן, החמאה פשוט נשרפת מהר יותר, אז עדיף שלא למרות שהיא טעימה הרבה יותר) ובעזרת מצקת יוצקים עיגולים בכמות שווה של בלילה במרווחים של שני ס"מ בערך אחד מהשני.


מטגנים את הפאנקייק על הצד הראשון עד שמופיעות בועות על פני השטח והבלילה כבר לא נוזלית כמו שהייתה קודם, בשלב הזה הופכים אותו בעדינות עם תרבד וממשיכים לטגן עוד כדקה עד שהפאנקייק משתחרר בקלות מהמחבת והוא קיבל צבע זהוב. אם צריך מוסיפים עוד מעט שמן כדי שהלביבות לא ישרפו.



מורידים את הפאנקייקס המוכנים לצלחת מרופדת בנייר סופג.


פאנקייק שיבולת שועל
¾ כוס קוואקר
1/4 כוס קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר חום\דבש
3/4 כוס חלב
1 ביצה
שמן צמחי לטיגון

בקערה בינונית לערבב היטב את החומרים היבשים, להוסיף את החלב והביצה ולערבב היטב.



לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות.
לאחר כחצי שעה להוציא מהמקרר ולערבב היטב שוב. אם הבלילה סמיכה אפשר להוסיף מעט חלב ולערבב היטב שוב.


מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן ובעזרת מצקת יוצקים עיגולים בכמות שווה של בלילה במרווחים של שני ס"מ בערך אחד מהשני.
מטגנים את הפאנקייק על הצד הראשון עד שמופיעות בועות על פני השטח, בשלב הזה הופכים אותו בעדינות עם תרבד וממשיכים לטגן עוד כדקה עד שהפאנקייק משתחרר בקלות מהמחבת והוא קיבל צבע זהוב. אם צריך מוסיפים עוד מעט שמן כדי שלא ישרפו.

גם פה הבועות מגיעות

מורידים את הפאנקייקס המוכנים לצלחת מרופדת בנייר סופג.



מגישים ערימה מפנקת של פאנקייקס על צלחת בליווי התוספת האהובה- סירופ שוקולד, סירופ מייפל,  קוביות של פירות העונה או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.




מי יכול לסרב לפאנקייק חמים עם סירופ מייפל?!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה