יום רביעי, 12 ביוני 2013

שני סלטים קלילים

זהו, סיימנו עם החגים עד לראש השנה. אפשר לנשום.
הפעם בשביל לחסוך מכם קצת קלוריות, כוח וזמן בישול אני מצרפת שני מתכונים לשני סלטים שבעצם אחד מהם הוא חלק חשוב מהשני.

את סלט הפלפלים הקלויים זה דבר שבשגרה אפשר למצוא אצלי במקרר. כמה שפשוט להכין אותו, ככה הוא גם טעים. אגב, תהליך ההכנה הראשוני שלו הוא אותו התהליך של הפלפלים הקלויים בסלט עדשים ופלפלים קלויים, פשוט אחרי הקלייה והקילוף הפלפלים ממשיכים את דרכם להחמצה קלה.
הייתה תקופה שאת הסלט הייתי מכינה בערך פעם בחודש, הפלפלים פשוט כל כך טעימים בתוך הרבה מאוד דברים- בסלט, בסנדביץ' וגם כ"חמוצים" לצד ארוחת הצהריים.

אגב, הם מאוד מתאימים לכרובית האפויה יחד עם מטבל מיונז וצ'ילי מתוק...

את סלט הפלפלים הקלויים אני משתדלת להכין לפחות יומיים לפני ההגשה (כשאני יודעת שאני מגישה אותו) כדי שיתפוס טעמים כמה שיותר זמן.
הפעם אני קצת מחברת לכם בין שני מתכונים ומכינה "סלט בתוך סלט". סלט הפלפלים הקלויים יהיה חלק מהסלט השני.
הפלפלים הקלויים מוסיפים המון טעם בפני עצמם אבל כשהם "מוחמצים" או "כבושים" הם מוסיפים עוד המון טעמים שתיבול זהה ללא הפלפלים הקלויים לא היה נותן.
כשאני קולה פלפלים אני משתמשת בפלפלים אדומים וצהובים אבל אתם יכולים להוסיף גם ירוקים (כהים או בהירים, לא משנה), אני פשוט פחות אוהבת את הטעם שלהם, הם יחסית מרים ולא מקבלים את המתיקות שצריכה להופיע בפלפל קלוי. חוץ מזה שפלפל ירוק (הכהה) הוא פשוט פלפל אדום לא בשל והמצב שבו הוא נמצא לא עוזר לאנשים שיש להם נטייה לפתח תגובות אלרגיות. מניסיון.
וכמובן כמו כל מתכון, עשבי התיבול הם לשיקולכם- להוסיף או להריד.

סלט פלפלים קלויים
5 פלפלים בצבעים שונים
¼ - 1/3  כוס שמן זית
¼- 1/3 כוס חומץ רגיל
שיניים קלופות וכתושות מראש שום גדול
חצי כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד גדול

לשטוף היטב את הפלפלים ולהניח בתבנית מעל נייר אלומיניום. לזלף טיפה (ממש טיפה) שמן זית ולמרוח היטב. להכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) לכחצי שעה.


לאחר חצי שעה לבדוק את הצד התחתון, כשהקליפה מתחילה להשרף להפוך צד. ככה ממשיכים עד שכל הצדדים של הפלפל שרופים.


כשכל הפלפלים שרופים מעבירים אותם לקערה ולכסות עם ניילון נצמד ולקרר עד שאפשר לגעת בהם בידיים (אפשר להכניס למקרר לזירוז התהליך) ואפשר לקלף אותם בקלות.


כשאפשר להחזיק אותם בלי לקבל כוויות, מקלפים מהקליפה השרופה ואת הבשר הנקי מקליפה שמים בכלי עם מכסה- לא לשטוף את הפלפלים! לא משנה אם יש כמה חתיכות של קליפה שרופה, היא מוסיפה טעם. תנסו לשמור על הנוזלים של הפלפלים כמה שיותר נקיים, הם יהיו בשימוש.


כשמסיימים לקלף את כל הפלפלים מתבלים- שום כתוש, מלח גס, פלפל שחור גרוס,רוב שמן הזית, חומץ, מיץ לימון וחלק מהנוזלים שיצאו מהפלפלים בזמן הקלייה. מערבבים היטב ומסיימים עם שארית שמן הזית.


המרינדה צריכה לכסות לגמרי את הפלפלים אבל הם לא צריכים "לשחות" בה.
סוגרים היטב ומכניסים למקרר.



סלט פסטה ושעועית צהובה
2 מנות
2 חופנים נדיבים של שעועית צהובה טריה (אם אין אפשר להשתמש בירוקה או בקפואה)
כ- 10 עגבניות שרי קשות
בצל סגול קטן
עלים משני גבעולי בזיליקום
חופן עלי פטרוזיליה
4-6 פרוסות גדולות של פלפלים קלויים
2 כוסות פסטה מבושלת באיזה צורה שרוצים

לרוטב:
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית- בערך כף
2-3 כפות חומץ בלסמי
גבינת פטה\בולגרית לפיזור מעל המנה

לשטוף היטב את השעועית ולחתוך לחתיכות באורך 2-3 ס"מ (בערך 4 חלקים לתרמיל ממוצע).


להעביר לסיר קטן ולמלא מים רותחים. לבשל כרבע שעה, עד שהשעועית מוכנה- עדיין מעט קשה אבל אפשר לנגוס בה.


כשהשעועית מוכנה לסנן מהמים הרותחים ולהניח בצד.
בקערה גדולה לשים את הפסטה והשעועית.
לחתוך את העגבניות לרבעים (או לכל גודל שרוצים), את הבצל והעשבים לקצוץ דק ואת הפלפלים הקלויים לקצוץ גס. להוסיף לקערה הגדולה.


הפלפלים מהסלט הקודם...

לערבב את כל חומרי הרוטב בצנצנת (הרבה יותר קל לערבב בכלי נפרד, ככה לא קורה שפתאום יש לכם גוש מלח על עגבניה ופתאום פסטה בלי טעם, התיבול אחיד יותר), לשפוך על הסלט, לערבב היטב ומעל לפזר את הגבינה שרוצים.



גיוונים:
גרעיני חמנייה מאוד מוסיפים.
כל סוג של עשבי תיבול שמתאימים לסלט ואתם אוהבים, אפשר להוסיף
כנ"ל גם את הגבינה- להוסיף או להוריד
את הפסטה אפשר להחליף בבורגול או בקינואה רק שימו לב לכמויות






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה