יום ראשון, 3 במרץ 2013

טארט אישי עם קרם פטיסייר קוקוס-למון גראס (או- למה לעזאזל לכל דבר יש טעם של קרם גוף...)

לפני חודש בערך נתקלתי ב"קול קורא" של מנטקה לבלוגרי אוכל להשתתף באתגר שבו יבחר מרכיב אחד שהוא יהיה המרכיב המרכזי במתכון ואנחנו הבלוגרים, אלו שמתיימרים להכיר מרכיבים בסיסיים, הם אלו שצריכים להכין מהמרכיב החודשי מנה מנצחת.
אבל מה לעשות אני לא אוהבת קוקוס חוץ מהאגוז הטרי ואני לא משתמשת בו בשום צורה שהיא?!
אני לא אוהבת (בלשון המעטה) שבבי קוקוס ומה תמיד שמים על כדורי שוקולד? שבבי קוקוס, נכון...ואני נורא אוהבת כדורי שוקולד! אז אני מנקה בשקט את הכדור מהקוקוס ואוכלת את הבפנים בלי שיראו.

המרקם פשוט הורס לי את ההנאה מהם.


ואני מצטערת לומר לכם אבל לחלב\קרם קוקוס יש טעם של קרם גוף!

תוך כדי הכנת המנה, כן ניסיתי לטעום ולראות אולי משהו ישתנה, אבל לא. לחלב קוקוס עדיין יש טעם של קרם גוף!

אבל מה, החלטתי שאני לוקחת על עצמי את האתגר (וזה חתיכת אתגר בשבילי להכין משהו בלי שאוכל לטעום ממנו) ומכינה מנה ויהי מה!
אז שידלתי את כל מי שעבר לידי לטעום ולומר מה דעתו. בקיצור, לאוהבי הקוקוס זה יהיה טעים (מוזרים שכמותכם)...
(דרך אגב, אחר כך לכל דבר שטעמתי היה טעם של קרם גוף מרוב הליקוקים המזדמנים, כי זה לא היה המתכון היחיד שניסיתי. יש עוד כל מיני מתכונים עם חלב קוקוס שיגיעו בהמשך...)

טארטים אישיים עם קרם פטיסייר קוקוס-למון גראס
(כ- 8 טארטים אישיים בגודל 12 ס"מ)

לבצק פריך:
200 גר' קמח
20 גר' סוכר
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
4 גר' מלח
5 גר' מים

לקרם פטיסייר קוקוס-למון גראס: (הכמות שיוצאת מהקרם מספיקה ל- 8 טארטים בערך)
2 כוסות חלב קוקוס+קרם קוקוס (אני שפכתי את שתי קופסאות השימורים לקערה גדולה, עירבבתי טוב
                                            ולקחתי עם מצקת את הכמות הדרושה)
1/2 כוס סוכר
3 גבעולי למון גראס טריים
2 חלמונים
2 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
50 גר' חמאה רכה

בקערת המיקסר שמים את הקמח, סוכר, מלח וקוביות החמאה ומפעילים אותו במהירות נמוכה, כדי שהקמח לא יעוף החוצה.



מעבדים את התערובת עד שהמרקם נהיה "חולי".



בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המים, מוסיפים לקערת המיקסר ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים כדור אחיד.
משטחים מעט את הכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה בערך.
לאחר כחצי שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח עד לעובי 2-3 מ"מ.
חותכים מהבצק עיגולים שיספיקו לגודל התבנית+השוליים.
משמנים עם מעט חמאה את שולי התבנית ומניחים בזהירות את עיגולי הבצק בתוך התבנית.




מהדקים היטב לתחתית ולשוליים, חשוב לשים לב שלא יהיו בועות אוויר או חסרים בזוויות.
מניחים חתיכת ניילון נצמד בגודל 20X20 (בערך) על כל אחת מהתבניות ומעל הניילון ממלאים ב"משקולות"- כל קיטניה שיש לכם בבית: חומוס, שעועית... אני השתמשתי באורז, רק כי זה מה שהיה לי זמין.
סוגרים את שולי הניילון מעל ה"משקולות" ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (175) רצוי בטורבו.

אופים עם ה"משקולות" כ- 15 דקות, לאחר מכן מורידים אותן (בזהירות, החבילה חמה) וממשיכים לאפות עד שהקלתית שחומה, עוד כ- 10 דקות.
(את ה"משקולת" תשמרו בצנצנת בארון, היא תשמש אתכם עוד די הרבה פעמים)
כשהקלתית שחומה, מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לקירור. אם אתם יכולים, אחרי כמה דקות תוציאו את הקלתית לגמרי מהתבניות ותניחו על רשת לקירור סופי.




בזמן שהקלתית נאפית כדאי להכין את הקרם, כדי שיתקרר במקרר לגמרי.
להכנת הקרם:
את גבעולי הלמון גראס יש לשטוף היטב, אנחנו נשתמש רק בחלק הלבן\ירוק בהיר אז את העלים כדאי להוריד. אותם אפשר לשים בתה.
תעבירו אותם לקרש חיתוך ועם פטיש שניצלים או עם גב סכין כבדה דופקים את הגבעולים, ככה הטעם יצא מהם יותר טוב. אין צורך לרסק לגמרי, רק צריך שהגבעולים יסדקו.




בסיר קטן שמים את החלב\קרם קוקוס יחד עם 1/3 מכמות הסוכר וגבעולי הלמון גראס ומביאים לרתיחה.



בקערה בינונית שמים את החלמונים ושאר הסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה את הקמח והקורנפלור ומערבבים. התערובת תראה לכם יבשה אבל אל תדאגו בקרוב תוסיפו את החלב.

כשהחלב רותח, מוסיפים אותו לקערת החלמונים, בזהירות שלא ישפריץ עליכם, ומערבבים היטב.
לא משנה אם גבעולי הלמון גראס נמצאים עכשיו בתערובת, אחרי שערבבתם היטב את החלב עם החלמונים, אנחנו מסננים את התערובת חזרה לסיר.
מחזירים את הסיר לאש נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה עד שהתערובת מסמיכה והיא במרקם של פודינג. בשלב הזה מורידים מהאש. תזהרו שהתערובת לא תשרף, יש לה נטייה כזו.

מעבירים את הקרם לתבנית פיירקס, מניחים ניילון נצמד בצמוד לפני השטח של הקרם, משטחים את הקרם עם היד (בזהירות, הקרם חם מאוד) ומכניסים למקרר. שימו לב שהקרם מכוסה כולו בניילון נצמד, הוא זה שישמור שלקרם לא יווצר קרום מעצבן...
כשהקרם קר לגמרי והקלתיות קרות גם כן, בעזרת מצקת קטנה בעדינות יוצקים את הקרם לקלתית ומסדרים את הקצוות עם כפית. מי שרוצה יכול להעביר את הקרם לשק זילוף ולזלף בעזרת צנטר חלק\משונן עיגולים בתוך הקלתית.
לקישוט אפשר לשים עלה נענע ודובדבני אמרנה\פירות יער שמצאת בקטיף השבועי שלכם בסופר הקרוב לביתכם.


גם את הקלתית וגם את הקרם אפשר להכין מראש, לשמור בכלים אטומים ורק לפני ההגשה להרכיב את המנה, ככה היא תשמור על הטריות שלה והבצק לא יהיה קוועץ'.

לעמוד האתגר

דרך אגב,
תכירו את העסק הקטן והחדש שלי: קטנה במטבח
אם אתם רוצים קייטרינג לאירוע משפחתי קטן או למשרד, אם יש לילד יומולדת ואתם רוצים עוגה מקושטת ומיוחדת כמוהו...
צרו קשר דרך עמוד הפייסבוק או תשאירו פה הודעה ואני אחזור אליכם!
ותעשו "לייק", אנשים.

תגובה 1:

  1. לא יודעת, לי זה נראה טעים ולא קרם גופי. חוץ מזה, כשאת אומרת שלמשהו יש טעם של קרם גוף, זה רק הופך את זה למסקרן יותר :-)

    (מור ממנטקה)

    השבמחק