יום שלישי, 15 בינואר 2013

חמוצים להמונים!


ובכן, הבטחתי ולכן אקיים. הרי לכם שני מתכונים לחמוצים.
אולי אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין זה חמוצים. הוכחה לכך הייתה לפני כמה שנים כשהיה לי משעמם וכתוצאה מכך כל השיש במטבח בבית של ההורים היה מלא בצנצנות של ירקות מוחמצים מכל מיני סוגים...
או כמו שאחד החברים של השותף הראשון שלי אמר לו: "עדיף שותפה שמחמיצה ירקות מאשר אחת שמחמיצה פנים..."

אז עוד לא הגעתי למצב שאני מחמיצה קליפות אבטיח או פיטריות (כן, כן, גם את זה מחמיצים) אבל עגבניות ירוקות עם קישואים זה אחלה שילוב!

אני לא מכירה מישהו שלא אוהב ירקות מוחמצים, מאיזשהו סוג. הכל תלוי כמובן בתחמיץ.
אני מביאה לכם את הבסיס- מי מלח, חומץ, שום, פלפל חריף, שמיר וסלרי וממנו תמיד אפשר לצאת ולהתפרע. יהיו כאלו שיוסיפו פלפל אנגלי ועלה דפנה, לדעתי הטעמים האלו חזקים מידי לחמוצים אבל כל אחד וטעמו האישי.
וכמובן שכל כמויות עשבי התיבול והפלפל החריף שאני שמה הם בגדר המלצה, כל אחד יכול להוסיף או להוריד מהכמויות לפי רצונו.
כמו גם שילוב הירקות- אתם יכולים לשים את כל הירקות שכתבתי פה, או שני סוגים. או אפילו צנצנת לכל ירק ולסדר לתערוכה לפי צבע על השיש.
תכינו צנצנת גדולה של 7 ליטר או כמה צנצנות קטנות של 2 ליטר, זה ממש לא משנה.

בקיצור, תזרמו עם זה!


מלפפונים חמוצים
12-8 מלפפונים טריים בגודל שאתם רוצים.
חצי פלפל חריף ירוק
חופן גבעולי שמיר טריים
5 גבעולי סלרי עלים
שיני שום משני ראשים
מלח גס
חומץ

לשטוף היטב את המלפפונים ואת הירק.
את גבעולי הסלרי להפריד מהעלים (אותם להוסיף לשמיר) ולחתוך לחתיכות באורך 2 ס"מ בערך.
את שיני השום לקלף ולחתוך לחצאים.
את הפלפל החריף לפרוס לרצועות ברוחב ס"מ בערך.
בתחתית הצנצנת לסדר מעט חתיכות שום, פלפל חריף וסלרי. מעל לסדר את המלפפונים לאורך הצנצנת.
ביניהם להכניס את שאר השום, הפלפל החריף והסלרי.


למעל להניח את השמיר ועלי הסלרי.



להכין מי מלח בריכוז של 1.5 כפות מלח גס ל- 2 כוסות מים ולערבב היטב עד שכל המלח נמס (לא אותו הריכוז של מי הזיתים).
למזוג את המים לצנצנת עד בערך 5 ס"מ מתחת לקו המלפפונים. את שאר המקום ממלאים בחומץ.
לשים למשך שבוע על השיש במטבח או על אדן החלון- במקום שאליו השמש מגיעה.
לאחר שבוע להכניס למקרר לעוד שבוע בערך.

ירקות מוחמצים- מעורב
3 גזרים בינוניים
פלפל אדום
פלפל צהוב
חצי פלפל חריף ירוק
רבע כרוב בינוני
רבע כרובית בינונית
5 גבעולי סלרי עלים
שיני שום משני ראשים
חופן גבעולי שמיר טריים
מלח גס
חומץ

לשטוף היטב את כל הירקות, אין צורך לקלף את הגזר.



לחתוך לאיזה צורה שרוצים, זה ממש לא משנה, העיקר שיהיו בערך באותו הגודל.



את הכרוב אני חותכת לחתיכות די גדולות, העלים נפרדים ולא תמיד נשארים כחתיכה אחת ואת הכרובית אני מפרידה לפרחים קטנים יחסית.
את הסלרי גם פה מפרידים לגבעולים ועלים.
את השום מקלפים וחוצים ואת הפלפל החריף פורסים לרצועות באורך ס"מ בערך (אפשר פחות).
מתחילים לסדר בצנצנת שכבות של ירקות וכשמסיימים סיבוב ראשון מפזרים שום ופלפל חריף ושוב מתחילים סיבוב חדש של ירקות ומסיימים עם שום, פלפל חריף, גבעולי השמיר ועלי הסלרי.
מכינים את מי המלח- 1.5 כפות מלח גס ל- 2 כוסות מים. מערבבים היטב עד שכל המלח נמס ומוזגים לצנצנת עד כ- 5 ס"מ מתחת לקו הירקות.
משלימים עם חומץ עד מעל לירקות.
לשמור מחוץ למקרר על השיש במטבח במקום מואר אבל לא בשמש ישירה כשבוע, לאחר מכן להכניס למקרר ולנסות להתאפק עוד שבוע.




אפשר להפוך את המעורב לחמוצים אסייתים אם מוסיפים למי המלח קצת סוכר (בערך חצי כף על 2 כוסות).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה