יום שני, 28 בינואר 2013

עוגת גזר מתובלת וקלילה במיוחד לט"ו בשבט


ט"ו בשבט מתקרב לו לאיטו, כבר חצי שנה עברה. טוב לא לי ולא לכם אבל ככה תמיד ראיתי את זה כשהייתי ביסודי. ט"ו בשבט, חלוקת תעודות ושתילת עצים ברחבי הארץ. או לפחות ברחבי המושב.
לאט, לאט מתחילים להריח את הפריחות. ובאזור עם עצי הדר זה הכי בולט. ריח מתוק עז ממלא את האוויר וזמזום הדבורים מחריש אוזניים. אומרים שהן נעלמות, הדבורים. בינתיים הן פה מסתובבות, מקווה שיישארו לעוד הרבה זמן. אחרת חבל לנו על הזמן.

ט"ו בשבט מביא איתו גם את חגיגת הפירות היבשים לסופר הקרוב לביתכם. אני לא מתה על פירות יבשים, הם בדרך כלל מתוקים לי מידי וגם נדבקים לשיניים וזה מציק. אבל שילוב שלהם ושל אגוזים למיניהם יוצר טעמים נפלאים. גם אגוזים בשבילי זה ט"ו בשבט, פשוט הולך ביחד. בעיקר אגוזי מלך עם דבלים או חמוציות מיובשות, אחלה שילוב. גם בננה מיובשת זה בסדר, אבל זהו בערך.

הפעם אני מנסה משהו חדש, עוגה לא מושחתת במיוחד ויש שיאמרו אפילו בריאה!
עוגת גזר מתובלת וריחנית, רכה ונימוחה שרק מחכה שתתנו את הביס הבא. עשר דקות מהרגע שמכניסים אותה לתנור הבית מתמלא בריחות משגעים של תבלינים.

כמובן שכמו בכל דבר, גם בתיבול אתם יכולים לשחק, יותר או פחות קינמון, להוריד את הציפורן או להכפיל כמויות. זה רק עניין הטעם שלכם.
את היוגורט אפשר להחליף בריוויון אם יש לכם.

העוגה תופחת די הרבה אז כדאי למלא את התבניות עד שלושת רבעי הגובה או אפילו פחות.
כדאי להכין יום לפני ההגשה, היא מקבלת את הרכות והרטיבות שלה ביום שלאחר האפייה.

עוגת גזר מתובלת    
שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות רגילות

250 גר' קמח
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתיה
200 גר' סוכר (לא משנה איזה לבן או חום)
180 גר' שמן רגיל
2 ביצים
XL
180 גר' יוגורט (גביע גדול)
250 גר' גזר מגורד (בערך 3 גזרים גדולים)
1 כפית קינמון

ציפורן אחת מגורדת או קמצוץ על קצה הכפית
חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
80 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

הגזר המגורד
לערבב את כל החומרים בקערה גדולה.

פשוט להכניס את כל החומרים לקערה גדולה ולערבב

להוסיף את האגוזי מלך 
להכניס לאפייה בחום בינוני (165), אם חילקתם לשתי תבניות אינגליש קייק- לאפות בערך 45 דקות.


אם שיטחתם את הבלילה בתבנית פיירקס גדולה (30
X40) שימו לב שזמן האפייה יכול להתקצר, כי פני השטח גדולים יותר והעוגה תצא נמוכה יותר.


בקיצור, שימו שעון לבערך חצי שעה ותבדקו עם קיסם את מרכז העוגה. אם הקיסם יוצא רטוב, תוסיפו עוד עשר דקות
בערך, אם הוא יוצא יבש עם פירורים עדינים, תכבו את התנור ותוציאו את העוגה- זה המצב האידאלי של עוגה בחושה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה