יום שלישי, 15 בינואר 2013

שני מתכונים לארוח זריז


אתם יושבים מול הטלויזיה ופתאום צילצול טלפון. משפחה\חברים מתקשרים שהם בדרך ואין לכם שום רעיון מה להכין וכלום בערך במקרר. אז אם אתם גרים במרחק יריקה מירקן\סופר אלו המתכונים בשבילכם. קלים ומהירים ולא יאמינו שבקושי עבדתם עליהם.
נכון שלא כולם מחזיקים בבית באופן קבוע תרד טרי אבל לדעתי שווה לקפוץ בשביל המאפה הזה לירקן השכונתי, במיוחד אם שאר הדברים נמצאים בדרך כלל בבית.
קישואים בדרך כלל יש, אז אם הם לא נכנסו למרק, גיוועץ' או לסלט מאודה, הם ימצאו את עצמם בקערה גדולה עם עגבניות מיובשות...
אגב, לא חייבים את שני סוגי הקישואים, אפשר להשתמש רק באחד מהם. פשוט שני סוגים=שני צבעים, נותן קצת יותר צבע ועיניין בעין.
שני המתכונים נמצאו באינטרנט ונכנסו לרפרטואר הקבוע בגלל שהם כל כך מוצלחים וקלים.

הבצק של המאפה, כל כך קל לעיבוד, הוא רך ומתרדד בקלות רבה. לדעתי הוא יכול להתאים גם למלית מתוקה כמו אגוזים או פרג, אבל עוד לא ניסיתי. אבל אל תדאגו, אם אני אנסה, אתם תדעו על זה.
את הסלט כדאי להכין קצת מראש כדי שהקישואים יתפסו את הטעמים יותר טוב, בערך כשעה מראש.
נשאר רק להכין סלט ירקות או סתם לחתוך לפרוסות, להוציא גבינה לבנה מהמקרר ולאכול בהנאה.

מאפה תרד וגבינות

כוס ו- 2/3 קמח לבן
קליפת תפוז מגורדת
½ כוס מיץ תפוזים
¼ כוס שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית שמרים יבשים

כמות הבצק מספיקה לאחת מהמליות הבאות:
מלית תרד:
300 גר' תרד\מנגולד טרי (מנגולד ללא החלק הלבן)
200 גר' גבינה מלוחה עדינה (טוב טעם או חמד)
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
¼ כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט

מלית תפו"א:
3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים כמו לפירה
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
סלסלת פיטריות שמפיניון פרוסות
מלח
פלפל שחור

ביצה להברשה
שומשום\קצח\מלח גס לקישוט

לערבב את הקמח, שמרים וקליפת התפוז בקערה.
להוסיף נוזלים ומלח ולערבב עד קבלת בצק אחיד ורך.
להניח מגבת לחה מעל הקערה ולהשאיר בצד כשעה- שעה וחצי. הבצק לא תופח הרבה.
להכנת מלית התרד- לשטוף היטב את התרד\מנגולד, לשים במחבת גדולה ולאדות מעט עד שהם מאבדים מהנפח.

כל כמות התרד בתחילת האידוי
בערך באמצע התהליך
בסוף האידוי, הכמות מקטינה נפח בצורה משמעותית
לסנן מהנוזלים ולקצוץ בעדינות על קרש.



לערבב בקערה את הגבינה, עגבניות מיובשות ותרד. לתבל לפי הטעם.


תערובת התרד-גבינות
להכנת מלית תפו"א- למעוך את התפו"א בקערה עד קבלת פירה אחיד.



במחבת לטגן במעט שמן זית את הבצל עד הזהבה ולהוסיף את השום. לטגן עוד כדקה.
להוסיף את הפיטריות ולטגן עד שהן הוציאו את כל הנוזלים. לסנן מהנוזלים ולהוסיף לקערת הפירה. לתבל לפי הטעם. 


אם רוצים שהמלית תשאר צהבהבה, דלגו על הפיטריות, הן קצת מעכירות את התערובת.

תערובת תפוחי האדמה-פיטריות

חשוב לקרר היטב את שתי המליות לפני שלב המילוי. לזירוז התהליך אפשר להכניס למקרר.
לרדד על משטח עבודה מקומח קלות חצי מכמות הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ.


לשטח חצי מכמות המלית על עלה הבצק, להשאיר כס"מ פנוי בצד הרחוק מהגוף ומהצד הקרוב לגוף להתחיל לגלגל לרולדה. לסגור את הקצווה בצביטה עדינה ו"לדחוף" מתחת לרולדה.




להניח בתבנית עם נייר אפייה, להבריש בביצה טרופה ואם רוצים לפזר שומשום\קצח\מלח גס לקישוט.
לחרוץ עם סכין חדה חריצים עדינים במרחק שבו רוצים לחתוך למנות.


לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180) עד שהמאפה זהוב והתחתית אפויה.
אחרי האפיה להעביר לרשת לקירור ולחתוך על קרש לפני ההגשה. 


רולדה במלית תרד-גבינות
רולדה במלית תפוחי אדמה-פיטריות

סלט קישואים

2 קישואים בהירים
2 קישואים כהים
2 כפות עגבניות מיובשות מושרות במים כ- 10 דקות

לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף עלי בזיליקום טריים
1 כף עלי פטרוזיליה טריים
1/2 כף עירית
1 שן שום כתושה במלח גס
פלפל שחור

3 כפות שקדים פרוסים

לשטוך היטב את הקישואים ולפרוס לקערה גדולה במנדולינה לפרוסות דקות.


לקצוץ את העגבניות קיצוץ גס ולהוסיף לקישואים.



לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפוך על הקישואים והעגבניות. את השום מועכים על קרש, קוצצים מעט, מפזרים מעל כמה גרגירים של מלח גס ועם להב הסכין (אני משתמשת בסכין גדולה) מועכים את השום עד קבלת מחית עדינה.
אם לא רוצים להתעסק עם השום אפשר גם לכתוש בכותש רגיל, אבל המרקם גס יותר.
לפני ההגשה לפזר מעל את השקדים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה