יום רביעי, 28 במרץ 2012

ירוק בעיניים

איזה כיף, הפסקת חשמל.
לפחות באמצע היום ויש אור אז אפשר לקרוא ספר.
בדר"כ יש לי כמה ספרים שאני קוראת במקביל. כל אחד מסוג אחר, שלא ישעמם.
אל תבינו אותי לא נכון, אני לא תולעת ספרים, לפחות לא עכשיו.
לפני שהתישבתי להמשיך לקרוא את אחד הספרים נזכרתי שאבא שלי קנה לי מתקן השקייה לעציצים.
בסופי שבוע כשאני קופצת להורים, הרבה פעמים יוצא לי להשאר שם יותר מלילה אחד ואז בקיץ הצמחים המסכנים מתייבשים להם בשמש למרות שהשקתי אותם לפני שיצאתי.
המתקן הוא לא בדיוק "מתקן", זה קונוס טרה קוטה עם חיבור פלסטיק שנכנס לתוך בקבוק פלסטיק רגיל שבתוכו אפשר למלא מים והם ישקו את העציץ לפי רמת רטיבות האדמה.

הזדמנות מצויינת להרכיב את זה ואין משהו יותר טוב לעשות...

תהליך ההרכבה:


ה"מתקן" באריזה

בקבוקי קולה קטנים שחיכו למיחזור

הבקבוקים מלאים במים ופיית הטרה קוטה מורכבת




עציץ ראשון מחובר

עציץ שני מחובר

עציץ שלישי מחובר



מקווה שהפטנט יעבוד...

יום ראשון, 25 במרץ 2012

מתכון היום

בגלל שיום ראשון היום, וקצת קשה להתחיל את השבוע ולהתניע,
אני מצרפת מתכון לעוגה כל כך קלה להכנה והתמורה שמקבלים ממנה שווה פי כמה!
כשאין כלום בבית ויש אורחים בדרך זה הפתרון האולטימטיבי, עוגה שמרגע ההחלטה להכין אתם מודדים חצי שעה והיא מוכנה.
כן, עד כדי כך היא קלה להכנה!
ושווה כל קלוריה...


"עוגת שוקולד מים רותחים"


1.5 כוסות קמח לבן
0.5 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
2 ביצים
0.5 כוס שמן
מיץ מלימון בינוני
ברנדי (לפי הטעם, אני פשוט שופכת פנימה עד שהאדים ממסטלים אותי)
1 כוס מים רותחים


מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה
מוסיפים את השמן, הביצים, מיץ הלימון והברנדי.
ברגע זה יש לכם יציקה.
מוסיפים את כוס המים הרותחים בזהירות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.


שופכים לתבנית משומנת.
אופים בחום בינוני (175 מעלות בערך) כ- 20 דקות
כמובן מומלץ לבדוק קצת קודם, העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ יוצא יבש.


עכשיו לרוטב!!!
שתי ורסיות- החלבית (השווה) והפרווה (והשווה לא פחות אבל פרווה)


חלבית:
100 גר' שוקולד מריר מאיכות טובה (לפחות 70% מוצקי קקאו!)
1/2 קופסא שמנת מתוקה
50 גר' חמאה


לשים בקערת זכוכית עמידה לחום את השוקולד והשמנת מעל סיר עם מים רותחים
ולהמיס את השוקולד בשמנת עד קבלת תערובת אחידה.
להוריד מהסיר ולהוסיף את החמאה. לערבב עד שהיא נמסה לחלוטין.


או


הפרווה:
100 גר' שוקולד מריר (שוב מאיכות טובה)
4 כפות קקאו
4 כפות סוכר
4 כפות מים
50 גר' מחמאה\מרגרינה 


לשים את כל החומרים  חוץ מהמחמאה בקערת זכוכית עמידה בחום ולחזור על התהליך מהרוטב הקודם.
אחרי שהתערובת אחידה מורידים מהסיר ומוסיפים את המחמאה. מערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.


לפני ששופכים את הרוטב על העוגה אפשר להרטיב אותה כשהיא עדיין חמה בחלב או ברנדי בעדינות.


מורחים את הרוטב על העוגה ומלקקים את הקערה.
ואת הכף.
ואת הידיים.




העוגה מושלמת כמו שהיא אבל תמיד אפשר להוסיף דברים כמו שוקולד צ'יפס לבלילה לפני האפיה.


אני אוהבת ליד התה לחמם חתיכה מהעוגה במיקרו ולשים כדור גלידה ליד (כרגע מה שיש בפריזר זה
"קרמל נאטס" של קרמיסימו- גלידת וניל עם ריבת חלב, שיברי אגוזים ושוקולד מריר).
הרוטב החם של העוגה נמס יחד עם הגלידה לתערובת שלא מצליחים להיגמל ממנה...


לכו תכינו,
אני מחכה לריח.

יום רביעי, 21 במרץ 2012

קצת נוסטלגיה

אני מאוד אוהבת מטבחים.
יש בהם משהו מאוד מנחם לדעתי.


כשההורים שלי שיפצו את הדירה הישנה של סבתא שלי (הכל  בסדר היא פשוט כבר לא גרה שם) כי היה צריך כבר להחליף את הכל כדי שאפשר יהיה לגור שם, היה לי קצת קשה לראות את המטבח נהרס.
אפשר לומר שזה מטבח שגדלתי בו (אחד מהם לפחות...) ולראות את האריחים (שיובאו מסתבר מאיטליה) שבורים ובתוך שקי פסולת בניין היה נורא. זה אולי הדבר שהכי אהבתי בבית.
הם אולי לא היו הדבר הכי מדהים שראיתם, אבל הם חלק מהעבר שלי, כמו לשבת ולעשות תחרות מי מסיים ראשון את קערת מרק העוף עם 'לוקשים' בקולי קולות עם סבא שלי, הררי הסופגניות המפוזרות להתפחה ברחבי המטבח בחנוכה ואת סיר המרק האדום עם האורז שעומד ומתבשל על הגז (זה שלפני כמה שנים התקשרתי את סבתא כדי לדעת איך היא הייתה מכינה אותו).
הסירים נשארו והזיכרונות גם.
אז כחלק מהעיצוב החדש שנתתי למטבח וכדי שכל פעם שאני אכנס אליו אני אזכר בזמנים קצת יותר פשוטים, חיטטתי בשקי הפסולת בזמן השיפוץ וזה מה שעשיתי:




מראה כללי של המטבח החדש

האריחים שהצלתי


מיסגור פשוט לפי מידה, גיליון של סול שחור וקצת זמן פנוי.

יום שני, 19 במרץ 2012

עוד כמה תמונות

ועכשיו כלי קרמיקה:
את כל כלי הקרמיקה ניתן להכניס למיקרוגל, לתנור ולמדיח הכלים!
(רק לא אש ישירה)


מיכלי פורצלן עם זיגוג תכלת\חום

ספלים מפנקים מחימר אפור עם זיגוג תכלת\חום

קעריות הגשה מפורצלן עם זיגוג ירוק תפוח

שתי צלחות מחימר לבן מנוקד עם זיגוג קריסטלי בגווני ירוק סגול

הצעה לאריזת מתנה

קערית פורצלן עם זיגוג שקוף ועיטור תכלת\חום

קדירה בינונית מחימר חום, מתאימה לאפייה בתנור!

זוג ספלים וקומקום יפני מחימר אפור עם זיגוג סגול\ורוד

חבקי מפיות מפורצלן עם גרגרי בזלת ועיטור כחול

ספלי פורצלן מפנקים עם זיגוג ירקרק


כמה תמונות

מעלה כמה תמונות לקראת המכירה שתערך ביום שבת הבא 31.3.12
סתם בשביל לשתוף את העיניים ולקבל רעיונות למתנות למשפחה ולחברים.


תכשיטים:
עגילי כסף צמודים עם בית אבן מעוטר מפליז, עם אבני אקווה מרין


עגילי גולדפילד עם אבני טורמלין ורודות בצורת טיפה

צמיד גולפילד מרוקע עם מרכז כסף אובלי  
תליון גולדפילד עגול כפול עם אבן אגאט כחולה, על שרשרת חוליות גולדפילד

טבעת כסף וגולדפילד כפולה עם אבן אקווה מרין

"מוטות 1" טבעת כסף עם אבני זירקון ירוקות

תליון חוט גולדפילד עם אבן אגאט ירוקה על שרשרת חוליות גולדפילד
את כל התכשיטים אני יכולה להכין לפי הזמנה- ניתן לשנות מידה של טבעת, אורך שרשרת ואפילו להחליף בין מתכות בחלק גדול מהתכשיטים.

יום ראשון, 18 במרץ 2012

מתכון היום

שתי בננות שחורות יושבות להן בסלסלת הפירות שעל השיש.
תמיד במצב הזה אתם ישר זורקים לפח...
טעות חמורה!!! לקלף, לשים בשקית אטומה ומיד לפריזר.
בגלל שאני כ"כ אוהבת את המאפינס האלו, אני מרגישה שכולם צריכים לדעת שלא זורקים בננות! וצריך להפיק (מהן לפחות) את המיטב.
זה באמת מתכון של לערבב את כל החומרים, לפזר בעטרות נייר ולתנור.
והריח....

ולהלן המתכון:

2.5 כוסות קמח לבן
3/4 כוס סוכר לבן
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
1.5 כפית סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
3/4 כוס חלב
2-3 בננות מעוכות (במידה ובננות ממש, אבל ממש בשלות אפשר להוריד מכמות הסוכר שלא יהיה נורא מתוק)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לערבב חומרים יבשים- קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה וסוכר.
להוסיף את כל השאר ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.
לשים בתבנית שקעים עטרות נייר ולמלא אותם בערך 3/4 מהגובה- המאפינס תופחים.
לאפות בחום בינוני, 160-170 מעלות כ-25 דקות במרכז התנור.
(בגלל סוגי התנורים השונים כדאי לבדוק קצת קודם)
להוציא מתבנית השקעים ולקרר בחום החדר. 
נשאר טרי כשבוע וחצי בכלי אטום. אם חם בחוץ, כדאי לשמור במקרר.


בתיאבון!

(הכמות הבלתי מוסברת של הבננות שיש לי בפריזר רק ממחישה כמה אני אוהבת את המאפינס האלו)

"בתים פתוחים" יוצרים בניר צבי 2012

כמו שהבטחתי, המכירה הקרובה תתקיים ביום שבת ה- 31.3.12 בין השעות 09:00-17:00 במושב ניר צבי במסגרת אירוע "בתים פתוחים" שמתקיים זו השנה השלישית במושב.





מושב ניר צבי התברך ביוצרים ובאמנים רבים ממגוון תחומים. השנה יצטרפו אמנים נוספים שהציגו בארץ ובעולם.
לרגל חג האביב הקהל מוזמן לטייל ברחובות המושב ובין הבתים ברגל או באופניים (למי שיש) ולהגיע לבתי האמנים הנמצאים לאורכם וליהנות מאווירת הטבע והשלווה, להתרשם וגם לקנות פריטים ייחודיים מהיצירה המקומית.
בואו ותיהנו עימנו.

פרולוג

אז ככה,
עד לפני שנה בערך המחשבה שהיתה לי על מי שכותב בלוגים היא- כמה יהיר בנאדם צריך להיות כדי שיחשוב שמישהו רוצה לקרוא את כל מה שעובר לו בראש...
ואז נפל לי האסימון (כן, זה שהיה לפני הטלאכרד, ה'מנגו' והניידים החכמים למיניהם- זה שמשחילים על השרוכים),
אם אני רוצה להתקיים בעולם הדיגיטלי שכולם חיים בו, אני חייבת בלוג לספר מה אני עושה, אוהבת או חושבת לעשות או לאהוב.
מקווה שלא אאכזב, כי כישרון הכתיבה שלי שואף ליכולות המתמטיות שלי (ותשאלו את אחותי, היא יודעת כמה הן "מוצלחות").
אני אכתוב על החיים, היקום וכל השאר, אעלה תמונות של עבודות, אפרסם מכירות קרובות שאני משתתפת בהן, אעלה מתכונים מוצלחים (ולמרות שאני ממוצא פולני לא אחסיר מרכיבים במתכון...) שאני אוהבת וסתם פוסטים עם שירים שעושים לי את זה.