יום ראשון, 28 באוקטובר 2012

כמו בחוץ אבל בבית


אני לא כל כך אדם שהולך לבתי קפה, בעיקר מהסיבה שאני לא משותי הקפה אבל גם מהסיבה שכמעט כל דבר שם אפשר להכין לבד בבית ואם אני כבר מזמינה משהו בבית קפה אני בדרך כלל מנסה משהו קליל, כמו סלט, כדי שישאר מקום לקינוח...
אחת המנות שדווקא כן מצאה חן בעיני באחד מסניפי רשת בית קפה ידוע היא סלט עם הום פרייז, קוביות תפוחי אדמה ברוטב צ'ילי מתוק מעל הר של סלט ירוק עם ירקות העונה ותערובת מתוקה\פיקנטית של אגוזים.

את הבסיס של המנה, כל אחד יכול להכין לפי הטעם שלו. אני אוהבת הרבה חסה בסלט ועם תוספת של עגבניה, מלפפון, פלפל אדום, בצל סגול וגזר מגורד נוצר סלט מושלם לדעתי.
את תערובת האגוזים לא הכנתי ובמקומם שמתי חתיכות זיתים שחורים (לא מושחרים!). לא ממש תחליף לטעם החסר אבל מוסיף עוד רובד של טעמים.

את תפוחי האדמה הכנתי בצורת פלחים, סתם כי התחשק לי לגוון בצורה אבל כל אחד יכול להכין באיזה צורה שרוצה- קוביות, פרוסות או רצועות.

פלחי תפוחי אדמה בסגנון "הום פרייז"
2 תפוחי אדמה בינוניים
כפית שום גבישי
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט אורגנו
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
צ'ילי מתוק
ירקות לסלט מאיזה סוג שרוצים
זיתים שחורים מרינד
שומשום לקישוט

לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לפלחים ולשים בסיר בינוני.


הפלחים לפני בישול
להרתיח מים ולכסות את פלחי תפוחי האדמה במים רותחים. להוסיף כף מלח גס למי הבישול.
לבשל את תפוחי האדמה 10 דקות, לסנן מהמים ולהעביר לתבנית אפיה. לצנן מעט כדי שיהיה אפשרי לגעת בהם.

הפלחים לאחר בישול
לערבב את התבלינים היבשים בקערה (מלח ופלפל לפי הטעם), לזלף מעט שמן זית מעל הפלחים, למרוח בעדינות את תפוחי האדמה בשמן זית, להזהר שלא לשבור אותם.

שום גבישי, פפריקה מתוקה ואורגנו
לפזר את התבלינים מעל הפלחים ולעסות בעדינות מכל הכיוונים עד שהכל מצופה.

מוכנים לתנור!
לאפות בחום גבוה (190) כרבע שעה, להפוך את הפלחים לצד השני בעדינות ולאפות עוד כרבע שעה.
להוציא את התבנית מהתנור, לשפוך צ'ילי מתוק (לפי הטעם) ולמרוח עם מברשת מכל הכיוונים, להפוך את הפלחים עם מזלג בזהירות ולמרוח גם את הצד השני.
בינתיים להכין את הסלט שרוצים, מאיזה ירקות שרוצים. זה היתרון בלהכין את המנה הזו בבית.



להחזיר לתנור לעוד 10 דקות להשחמה. בשלב הזה צריך להזהר שהפלחים לא ישרפו, הסוכר שבצ'ילי המתוק ישרף מהר.


להניח מעל הסלט ולפזר מעט שומשום מעל.



בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה