יום שבת, 16 ביוני 2012

חלום של קובה


מכירים את זה שלפעמים אתם חולמים על מאכל כלשהו כבר כמה זמן וחייבים להכין אותו?
ככה זה עם הקובות האלו... לפעמים אני כ"כ רוצה לאכול אותן אבל דווקא בשבילן צריך לתכנן קצת מראש.
הגעתי למסקנה שטוב שיהיה בשר טחון בבית (אפילו להקפיא טרי בפריזר כי לא תמיד יוצא לי לקנות טרי. בד"כ בשביל קציצות אני משתמשת בבקר ועוף\הודו בכמות שווה, אז יש לי תמיד מנה מוכנה).
בקניות האחרונות קניתי בשר בקר טחון, מחלק קטן הכנתי קציצות טריות באותו היום, טיגנתי ובישלתי ברוטב עגבניות עם מלא עשבי תיבול ואתמול התחלתי עם הקובות.
אני מכינה את המתכון של חיים כהן (שף שאני מאוד מעריכה).
זה אולי תהליך קצת ארוך וסיזיפי אבל עם מוזיקת רקע הכול הולך יותר מהר.
ממליצה לבוא עם סבלנות למטבח, תמזגו כוס גדולה של שתייה קרה כי המטבח יתחמם...
אז בלי יותר מידי התמהמהות, קדימה לעבודה.

קובה סלק

מרכיבים:
למלית
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל - בינוני, מגורר וסחוט
פטרוזיליה- כ-15 גבעולים, קצוצים דק
עלים מארבעה גבעולים של סלרי עלים, קצוצים דק מאוד
נענע- ארבעה עלים בלבד, קצוצים דק
שן שום כתושה
מלח, בהרט, סוכר - קמצוץ
מעט שמן זית
למרק
2 בצלים סגולים- בינוניים קצוצים
6 שיני שום פרוסות
5 סלקים בינוניים, קלופים לחצות ולפרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ בערך
2.5 ליטר מים רותחים
מיץ לימון - משלושה לימונים גדולים
2 כפות סוכר חום
1 כף מלח
5 גבעולים חצויים של סלרי עלים

700 גר' סולת

אופן ההכנה:
המלית:
שמים בקערה את הבשר, הבצל הסחוט, עלי הפטרוזיליה, עלי הסלרי, עלי הנענע, שן השום, מלח, בהרט, קמצוץ סוכר ומעט שמן זית. מערבבים לעיסה אחידה.



יוצרים מהעיסה כ-25 כדורים בגודל של כדור פינג-פונג. מניחים את הכדורים בתבנית ומאחסנים במקפיא עד שהם קפואים לגמרי, לפחות שעתיים, אני הכנתי יום אחד את המלית ולמחרת את כל השאר.



המרק:
מחממים בסיר 5 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצלים הסגולים ומטגנים במשך כחמש דקות.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה, מבלי שהשום ישחים. מוסיפים את הסלק ומקפיצים עוד כארבע דקות. 




מוסיפים את המים ומבשלים חמש דקות נוספות. מוציאים כוס מהנוזל ומניחים בצד (לשימוש בהכנת הבצק).
מוסיפים לסיר את מיץ הלימון, מלח, בהרט, סוכר חום וגבעולי הסלרי.
מבשלים במשך 20-15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול כך שהמרק יהיה חמוץ מתוק.

חשוב שהמרק ירתח בזמן הכנסת הקובות- הם יתפרקו אם לא...

הבצק:
שמים בקערה סולת, מעט בהרת וכפית מלח ומערבבים. מוסיפים את מי הסלק (מוסיפים מים במידת הצורך, אני הוספתי קצת פחות מרבע כוס) ולשים את מרכיבי הבצק כך שתיווצר עיסה במרקם של פלסטלינה רכה. לכסות ולהניח לעשר דקות בערך.

לשים לב שהבצק לא יתייבש

הקובה:
לוקחים חתיכה מהבצק ומשטחים אותה. שמים במרכז הבצק כדור בשר קפוא וסוגרים סביבו את הבצק. עובי עיגול הבצק בערך 4 מ"מ.
מסירים עודפי בצק ומחליקים את הקובה עם מעט מים (אם בזמן המילוי הבצק מתייבש, אפשר להוסיף לו מעט מים וללוש שוב).

מגולגלים ומחכים להכנס למרק

מרתיחים את המרק, מניחים בו בעדינות את הקובות ומבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית עם חריץ קטן במכסה. מידי פעם לערבב בעדינות כדי להחליף במיקום הקובות ברוטב.
כדאי להגיש על אורז לבן או כמרק.

מוכן!


בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה