יום ראשון, 18 במרץ 2012

מתכון היום

שתי בננות שחורות יושבות להן בסלסלת הפירות שעל השיש.
תמיד במצב הזה אתם ישר זורקים לפח...
טעות חמורה!!! לקלף, לשים בשקית אטומה ומיד לפריזר.
בגלל שאני כ"כ אוהבת את המאפינס האלו, אני מרגישה שכולם צריכים לדעת שלא זורקים בננות! וצריך להפיק (מהן לפחות) את המיטב.
זה באמת מתכון של לערבב את כל החומרים, לפזר בעטרות נייר ולתנור.
והריח....

ולהלן המתכון:

2.5 כוסות קמח לבן
3/4 כוס סוכר לבן
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
1.5 כפית סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
3/4 כוס חלב
2-3 בננות מעוכות (במידה ובננות ממש, אבל ממש בשלות אפשר להוריד מכמות הסוכר שלא יהיה נורא מתוק)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לערבב חומרים יבשים- קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה וסוכר.
להוסיף את כל השאר ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.
לשים בתבנית שקעים עטרות נייר ולמלא אותם בערך 3/4 מהגובה- המאפינס תופחים.
לאפות בחום בינוני, 160-170 מעלות כ-25 דקות במרכז התנור.
(בגלל סוגי התנורים השונים כדאי לבדוק קצת קודם)
להוציא מתבנית השקעים ולקרר בחום החדר. 
נשאר טרי כשבוע וחצי בכלי אטום. אם חם בחוץ, כדאי לשמור במקרר.


בתיאבון!

(הכמות הבלתי מוסברת של הבננות שיש לי בפריזר רק ממחישה כמה אני אוהבת את המאפינס האלו)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה